Tvůrce Dragon Age a lidé z Ubisoftu založili nové studio
Novinka Tvůrce Dragon Age a lidé z Ubisoftu založili nové studio

Tvůrce Dragon Age a lidé z Ubisoftu založili nové studio

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Kanadský Québec se rozrůstá o další videoherní studio.

Reklama

Videoherní průmysl je ve svém rozkvětu, přičemž vznik nových herních studií probíhá v podstatě jak na běžícím páse, protože tvorba her pravděpodobně nikdy nebyla jednodušší.

A jedno takové nové studio právě založil i bývalý kreativní ředitel RPG série Dragon Age - Mike Laidlaw.

To se bude jmenovat Yellow Brick Games a sídlit bude v kanadském Québecu, přičemž i další spoluzakladatelé jistě stojí za pozornost, jelikož se zde nalézá poměrně slušný počet veteránů z Ubisoftu, jako je Frederic St-Laurent B., Jeff Skalski či Thomas Giroux. Celkový počet členů se následně zastavil na číslu 13 a studio se stále nachází v procesu najímání dalších posil.

Tvůrce Dragon Age a lidé z Ubisoftu založili nové studio

Tým se bude zaměřovat na kvalitní tituly, které budou upřednostňovat hráčův zážitek, kdy taktéž nabídnou inovativní hratelnost a samozřejmě kompletně nové značky.

"Společnost Yellow Brick Games byla založena v roce 2020 v krásném Québecu, hlavním městě provincie a rostoucím centru vývoje her v Kanadě. Studio bylo založeno skupinou veteránů videoherního průmyslu, kteří měli zájem pracovat s agilním týmem na projektech, které by mohly přinést inovativní hratelnost vytvořenou malým, vysoce kvalifikovaným týmem.

Silně věříme ve vytváření digitálních pískovišť. Čím více interaktivity a svobody může hra hráči poskytnout, tím více může být pohlcující a přitažlivá, pokud tedy existují jasná pravidla, kterými se tyto interakce řídí. Cítíme, že skutečně emergentní hra může hráče zaujmout prostřednictvím jejich vlastní kreativity a nabídne nástroje, které našim hráčům umožní sdílet tyto zkušenosti.

Yellow Brick Games bere výzvu budování zdravé kultury stejně vážně jako budování skvělých her. Naše kultura je kulturou závazku, kde tým řídí práci, kterou lze vykonat v každém časovém bloku a každý člen přijímá zodpovědnost za své závazky a závazky k jejich termínům. Zdraví bereme vážně a naše plány jsou navrženy s ohledem na flexibilitu, abychom zohlednili nepředvídatelnou povahu tvorby her a nechali prostor pro inspiraci.

Společnost Yellow Brick Games je hrdá na to, že je zaměstnavatelem s těmito příležitostmi a pevně věří, že nejlepší tvůrčí celky jsou složeny z rozdílných členů a silně povzbuzují lidi z jiných odvětví, aby to ve vývoji her zkusili. Hry jsou pro každého a trh je globální a vyvíjí se v reálném čase: tým s bohatou směsicí perspektiv a dovedností je nejlépe vybaven tak, aby vynikl v takovémto dynamickém prostředí." - zní oficiální popis studia z oficiální stránek.

Studio můžete sledovat na jejich oficiálních stránkách, ale taktéž na sociálních platformách, jako je Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn a TikTok.

A my jsme rozhodně zvědaví na to, co nám tento celek přinese.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama