Tvůrci Final Fantasy 16 prolomili ticho. Na novinky si však počkáme
Final Fantasy 16 Novinka Tvůrci Final Fantasy 16 prolomili ticho. Na novinky si však počkáme

Tvůrci Final Fantasy 16 prolomili ticho. Na novinky si však počkáme

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy PlayStation PlayStation 5

Covidový evergreen...

Reklama

Final Fantasy 16 byla oficiálně představena na akci PlayStation Showcase pořádanou Sony v září 2020. Navzdory nedostatku novinek se Square Enix již dříve zmínila, že se v roce 2021 podělí o oznámení týkající se Final Fantasy 16, tento slib však nakonec nedodržela.

Někteří fanoušci mylně věřili, že se Final Fantasy 16 objeví na říjnovém State of Play. Chyběla dokonce i na prosincovém The Game Awards. Namísto toho se na The Game Awards ve velké míře objevil Forspoken, další hra vydaná společností Square Enix, což vedlo k tomu, že mnoho fanoušků ztratilo naději, že Final Fantasy 16 letos uvidí. Vývojáři z týmu okolo FF16 se však podělil o novou zprávu, která podrobně popisuje některé problémy, s nimiž se během vývoje potýkali, a slibuje, že v nové budoucnosti odhalí více informací.

Naoki Yoshida, producent Final Fantasy 16, na Twitteru píše, že vývoj se kvůli probíhající pandemii zpozdil téměř o půl roku. Vývojáři museli pracovat z domova, což ztížilo komunikaci s tokijskou kanceláří Square Enix a nakonec vedlo ke zpoždění i přerušení různých částí vývoje. Yoshida pak potvrdil, že současným plánem je uspořádat velké odhalení na jaře 2022, aby se vybudovalo vzrušení před vydáním Final Fantasy 16. V závěru zprávy se omlouvá za zpoždění a děkuje fanouškům za jejich neutuchající trpělivost.

Teď se vývojáři zaměřují na celkovou grafickou kvalitu Final Fantasy 16, kromě toho také zdokonalení bojových mechanismů a lepší optimalizaci.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama