Tyto tři Xbox exkluzivity by mohly již brzy zamířit na PlayStation a Nintendo
Hi-Fi Rush Novinka Tyto tři Xbox exkluzivity by mohly již brzy zamířit na PlayStation a Nintendo

Tyto tři Xbox exkluzivity by mohly již brzy zamířit na PlayStation a Nintendo

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

3
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Vyjdou first party hry od Microsoftu opravdu na dalších platformách?

Reklama

Microsoft plánuje již dnes v 21:00 formou podcastu odhalit budoucnost Xboxu. Jedná se o reakci na četné spekulace, které poukazovaly na příchod vybraných first party her na další platformy v čele s konkurenčním PlayStationem i Nintendem a možnou výraznější změnu strategie celého Xboxu. V podcastu vystoupí nejvyšší představitelé herní divize Microsoftu v čele se CEO Philem Spencerem, prezidentku Xboxu Sarah Bond a šéfem Xbox Game Studios Mattem Bootym, což už samo o sobě naznačuje, že nepůjde o nějaké nepodstatné oznámení.

Ještě před zveřejněním zmíněného podcastu přinesl magazín The Verge informaci o trojici dosavadních exkluzivitách, které by měly jako první zamířit na PlayStation a Nintendo. Konkrétně se jedná o tituly Hi-fi Rush, Sea of Thieves a Pentiment. První dva tituly nejsou rozhodně zmiňovány poprvé, takže jejich uvedení na dalších konzolích můžeme považovat téměř za hotovou věc. Naopak originální detektivní adventura Pentiment od studia Obsidian se až dosud v únicích nevyskytovala, takže by její příchod na PlayStation a Nintendo byl poměrně překvapivý.

Předchozí úniky ale naznačovaly, že by Microsoft mohl svolit k vydání na konkurenčních platformách rovněž u dalších vydaných nebo teprve chystaných velkých her ze svého portfolia. Mluvilo se například o sérii Gears of War, vesmírném RPG Starfield nebo připravované akci Indiana Jones and the Great Circle od studia Machine Games. Uvidíme, co nakonec dnešní oznámení přinese.

Tyto tři Xbox exkluzivity by mohly již brzy zamířit na PlayStation a Nintendo
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama