Ubisoft propustil kreativního ředitele Assassin's Creed Valhalla
Assassin's Creed: Valhalla Novinka Ubisoft propustil kreativního ředitele Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft propustil kreativního ředitele Assassin's Creed Valhalla

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

44
Platformy PlayStation PlayStation 4 Windows PC Xbox Xbox One

Ashraf Ismail byl propuštěn na základě své nemanželské aféry.

Reklama

Ashraf Ismail, kreativní ředitel nadcházejícího titulu Assassin's Creed Valhalla, na konci června kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování na sociálních sítích odstoupil ze své funkce. Nyní byl Ismail oficiálně propuštěn Ubisoftem.

Ubisoft svým zaměstnancům v interním sdělení oznámil, že se vyšetřování Ismailova případu ujala externí vyšetřovací firma. Ubisoft zároveň oznámil, že detaily vyšetřování nebudou zveřejněny. Jisté ovšem je, že na základě výsledku tohoto vyšetřování se společnost rozhodla o ukončení Ismailova zaměstnání ve společnosti.

Ismail odstoupil 24. června, přičemž Ubisoft potvrdili, že ve stejný den započalo vyšetřování. "Můj život, i život mé rodiny je v troskách. Hluboce se omlouvám všem, kdo tím byli zraněni. Existují stovky talentovaných a vášnivých lidí, kteří se snaží vytvořit pro vás zážitek, který si nezaslouží být s tím co jsem udělal spojen. Přeji jim vše nejlepší." sdělil Ismail skrze svůj Twitter.

Ubisoft propustil kreativního ředitele Assassin's Creed Valhalla

Ashraf Ismail pracoval jako kreativní ředitel pro Ubisoft posledních 11 let. Stál za takovými tituly jako jsou Assassin's Creed 4: Black Flag, nebo Assassin's Creed Origins. V červnu se potom objevily na Twitteru první obvinění o jeho mimomanželském poměru. Streamerka, která jako první Ismaila obvinila, sdělila, že Ismail před ní zatajil informaci o svém manželství.

Nejde přitom jenom o Ismaila. Obvinění ze sexuálního obtěžování se ve videoherním průmyslu objevilo už několikrát. Za zmínku stojí třeba i obvinění vůči návrháři Chrisovi Avellonemu, který na základě těchto obvinění odešel ze studia Techland.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama