Ubisoft reaguje na kritiku Assassin's Creed Shadows
AC Shadows Novinka Ubisoft reaguje na kritiku Assassin's Creed Shadows

Ubisoft reaguje na kritiku Assassin's Creed Shadows

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

30
Platformy PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Uznává, že se dopustil určitých chyb.

Reklama

O blížícím se pokračování série Assassin's Creed s podtitulem Shadows se v uplynulých týdnech hovořilo především v souvislosti s kritikou japonských hráčů, kteří se prostřednictvím petice ohradili proti zobrazení a stylu prezentace Jasukeho. Jednu ze dvou hlavních postav chystané hry Ubisoft v různých materiálech prezentoval jako skutečného historického samuraje, což je ovšem vzhledem k nedostatečným historickým podkladům minimálně sporné.

Kontroverze okolo Jasukeho vyústila ve vydání níže přiloženého prohlášení, ve kterém zástupci Ubisoftu uznávají, že se při propagaci hry dopustili určitých chyb. „Přestože je Jasuke ve hře Assassin's Creed Shadows vyobrazen jako samuraj, uznáváme, že je to předmětem debat a diskusí,“ zní jedna z pasáží zprávy, která je primárně určena japonským hráčům.

V dalších částech prohlášení představitelé společnosti uvádí, že s fanoušky sdílí vášeň pro historii a kulturní dědictví. Právě proto navázali v průběhu vývoje hry spolupráci s historiky, konzultanty i vývojáři ze studia Ubisoft Japan. Zároveň ale dodávají, že se hra po vzoru starších dílů opírá především o tvůrčí licenci a fantasy prvky zasazené do reálných historických kulis.

„Série Assassin's Creed od svého počátku využívá tvůrčí licence a fantasy prvky k vytváření poutavých a strhujících zážitků. Představení Jasukeho v naší hře je toho příkladem. Jeho jedinečný a tajemný život z něj udělal ideálního kandidáta pro vyprávění příběhu v kulisách feudálního Japonska.“

Jelikož nás od vydání hry dělí pouze několik málo měsíců, tak je značně nepravděpodobné, že by Ubisoft přistoupil k nějakým výraznějším změnám samotné hry. Z aktuálního vyjádření je však zřejmé, že si vydavatel i samotní vývojáři dají v následujících měsících při propagaci hry větší pozor na to, jak o hlavním protagonistovi a historickém pozadí hry mluví. Assassin’s Creed Shadows vyjde 15. listopadu na PC i konzolích PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama