Novinka Ubisoft se přidává k NFT šílenství. Představil Quartz v Ghost Recon Breakpoint

Ubisoft se přidává k NFT šílenství. Představil Quartz v Ghost Recon Breakpoint

Dominik Tománek

Dominik Tománek

12
Platformy Windows PC

Stává se tak první velkou herní společností, která NFT nabízí.

Reklama

Ubisoft není společností, kterou byste si spojili s chutí s objevováním nových věcí. S novými pokračováními stabilních sérií a aktualizacemi pro již existující hry se totiž většinou drží stejného kurzu.

Tento směr není vždy tím, který by Ubisoftu dělal tu nejlepší image, i když díky němu je společnost rozhodně úspěšná. Jejich hry si vybudovaly početnou základnu fanoušků, ale s tím samozřejmě i početnou skupinu kritiků. Nyní se Ubisoft pouští do poměrně neprobádaných vod - do NFT.

V případě Ubisoftu hodlá vytvořit kosmetické NFT předměty, které lze používat ve hrách, zakódované do blockchainu zvaného Ubisoft Quartz. Každý předmět ponese své osobní číslo, takže každý jednotlivý kus tohoto vybavení hráče bude unikátní. Tyto předměty se nazývají Digits a budou dostupné pro PC verzi hry. První budou k dispozici kusy vybavení, které lze použít ve hře Ghost Recon: Breakpoint a které mohou hráči získat zdarma.

Ubisoft se přidává k NFT šílenství. Představil Quartz v Ghost Recon Breakpoint

Získat je může kdokoli od 9. prosince, kdy Ubisoft Quartz spustí, ale má to samozřejmě háček. Jeden NFT je skin na pušku, který vyžaduje, aby příslušná puška byla na 5. úrovni, další jsou kalhoty, které vyžadují, aby hráči měli v Breakpointu alespoň 100 odehraných hodin. Poslední je helma, která vyžaduje 600 odehraných hodin.

K situaci se na Twitteru vyjádřil i youtuber Skill Up:

„Nic z toho nedělá videohry lepšími. Nedělá je to zábavnějšími ani zajímavějšími. Jen z nich dělají finanční nástroje, poškozují jejich základní design a vystavují je tržním silám, které některé obohatí, ale většinu vyloučí a zklamou. To je na nic.“

Další NFT Ubisoft neoznámil, dá se však předpokládat, že v trendu budou pokračovat. Zůstává pak otázkou, zda se rozhodnou Digit časem zmonetizovat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama