Ubisoft si chválí Rainbow Six Siege, společnost plní finanční plán
Novinka Ubisoft si chválí Rainbow Six Siege, společnost plní finanční plán

Ubisoft si chválí Rainbow Six Siege, společnost plní finanční plán

Filip Svoboda

Filip Svoboda

3
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Zaměřovat se chce na open-world adventury a live-service.

Reklama

Po nepříliš vydařeném fiskálním roce 2022/2023 se může Ubisoft pochlubit velmi dobrými finančními výsledky za uplynulé období ukončené k 31. březnu. Čísla splnila očekávání společnosti. Tržby poskočily o 26 % na 2,3 miliardy eur a především se podařilo po loňské půlmiliardové ztrátě dostat do zelených čísel. Zisk činil 158 milionů eur.

Zhruba 65 % tržeb mají na svědomí starší tituly. Francouzský vydavatel si chválí jednak sérii Assassin's Creed, jednak Rainbow Six. Obě série zaznamenaly přes 30 milionů unikátních hráčů. Zvlášť pak Ubisoft vyzdvihuje „hvězdný výkon“ Rainbow Six Siege.

Celkem hlásí Ubisoft 138 milionů aktivních uživatelů na PC a konzolích, což odpovídá 4% meziročnímu nárůstu. Nové hry měly podle závěrečné zprávy vysokou kvalitu a prodávat se budou i v nadcházejících letech.

Ubisoft se stejně jako řada dalších společností nevyhnul škrtům. Od září 2022 se snížil počet zaměstnanců o 1700. V posledním roce se podařilo snížit náklady o 150 milionů eur, z nichž 38 už se projevilo v letošním zisku. Šetření bude pokračovat, ale jeho tempo by se mělo zpomalit.

Do budoucna se chce Ubisoft zaměřit na akční adventury v otevřeném světě a live service tituly. Tomu odpovídá i plán na následující fiskální rok. Avizované je vydání Star Wars Outlaws, Assassin's Creed Shadows, xDefiant a mobilních her The Division Resurgence a Rainbow Six Mobile. Finančně si vydavatel slibuje růst především v kolonce tržeb.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama