Ubisoftu přibývají hráči, finančně ale ztrácí
Novinka Ubisoftu přibývají hráči, finančně ale ztrácí

Ubisoftu přibývají hráči, finančně ale ztrácí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

5

Sázet bude na sérii Assassin's Creed.

Reklama

Ubisoft zveřejnil finanční výsledky za fiskální rok 2023. Od dubna 2022 do konce letošního března utržila francouzská společnost 1,74 miliardy eur, o 18 % méně než loni. Skoro dvě třetiny všech tržeb zajistily takzvané hry z katalogu – takové, které Ubisoft vydal v dřivějších letech. Za uplynulé období je společnost ve ztrátě asi půl miliardy eur.

Přesto se má evropský vydavatel čím pochlubit. Zaznamenal třeba rekordní počet hráčů série Assassin's Creed. Valhalla zvýšila tržby o 82 %. Právě na dlouholetou značku chce Ubisoft vsadit v následujících letech. Počet vývojářů, kteří na Assassin's Creed budou pracovat se chystá zvýšit o 40 %.

Dařilo se ale i dalším hrám. Zvýšil se odehraný čas v Rainbow Six Siege, oproti předchozímu roku o 13 %. K The Division 2 sedali hráči o 28 % častěji a tržby ze hry vzrostly o 36 %.

V následujícím roce se chystá Ubisoft dále propouštět, aby redukoval náklady. Od září se počet zaměstnanců snížil zhruba o 700. Po finanční stránce si firma slibuje silný růst, pro první čtvrtletí odhaduje tržby okolo 240 milionů eur. Naplánované má vydání osmi velkých her.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama