Úspěch Animal Crossingu, The Vagrant na Switchi a 60 let Segy
Animal Crossing: New Horizons Novinka Úspěch Animal Crossingu, The Vagrant na Switchi a 60 let Segy

Úspěch Animal Crossingu, The Vagrant na Switchi a 60 let Segy

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One Apple iOS Android Android PlayStation Vita Vita

War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius na západě, konec PSO2 na Vitě nebo plány studií do budoucna.

Reklama

Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing: New Horizons je podle reakcí hráčů opravdu kvalitním novým dílem série. Sociální sítě jsou třeba plné odkazů na získané úspěchy a prakticky každou chvíli můžete sledovat nějaké let's play. Tento úspěch lze krásně zdokumentovat i číselně. Během prvních tří dnů se totiž v Japonsku prodalo celkem 1 880 626 maloobchodních kopií. Podle Famitsu toto číslo zahrnuje fyzické kopie hry, prodané karty ke stažení softwaru a balíček Animal Crossing: New Horizons s konzolí Switch, ale neobsahuje digitální prodej.

1,88 milionu kopií Animal Crossingu, prodaných během prvních tří dnů nakonec pokořilo i poslední Pokémony, kterých se v Japonsku během prvního týdne prodalo neuvěřitelných 1,39 milionu kopií.

Za povšimnutí stojí také fakt, že se mezi 16. a 22. březnem prodalo 392 576 kusů Switchů (jak standardních, tak i Lite modelů), čímž se v Japonsku celkový prodej této konzole zvýšil na šílených 12 801 222 prodaných konzolí.

Úspěch Animal Crossingu, The Vagrant na Switchi a 60 let Segy

The Vagrant

Čínská ručně malovaná akční hra The Vagrant není žádnou novinkou. Poprvé jsme o ní mohli slyšet v roce 2015, kdy na Kickstarteru odstartovala kampaň na její financování. Později pak titul vyšel v roce 2017 přes Steam v Early Accessu a v současné době se připravuje verze pro Switch. Na portu pracuje studio Dico a vydání bude zajišťovat Rainy Frog.

The Vagrant je akční hra, zpracovaná v uměleckém stylu, který je viditelně silně inspirován tituly od George Kamitaniho a studia Vanillaware. Ve skutečnosti jsou totiž vývojáři velkými fanoušky Vanillaware. Akčí souboje budou probíhat v klasickém 2D zobrazení v kombinaci s některými prvky známými z plošinovek a klasickým systémem lehkých a těžkých útoků. Hráči samozřejmě mohou využít různé další útočné skilly, vyhýbání se útokům, dvojité skoky a třeba řetězení komb.

Podle studia Dica je Switch verze 100% kompletním portem Steam verze hry a je vyvíjena tak, aby ji bylo možno distribuovat celosvětově. Kromě jazyků, podporovaných již ve verzi pro PC, nabídne Switch verze také francouzštinu. Prozatím nemáme u Switch verze žádné konkrétní datum vydání, ale Dico žádá hráče, aby jim dali pro dokončení portu trochu více času.

The Vagrant si prozatím můžete koupit pouze digitálně přes Steam, kde si hra odnáší velmi vysoká hodnocení.


War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius

Square Enix oznámil vydání hry War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius na západě ve verzích pro iOS (přes App Store) a Android (přes Google Play). Titul je sice zdarma, ale obsahuje mikrotransakce.

Toto taktické RPG ze světa Final Fantasy nabídne bitvu, která zůstala ve světě Final Fantasy Brave Exvius nepovšimnuta. Objeví se v ní několik postav z minulých titulů série Final Fantasy prakticky z každého království z kontinentu Ardra. Budete plnit příběhové questy, World questy, Eventy a další. S ostatními hráči budete spolupracovat na multiplayerových questech nebo soutěžit v online bitvách v režimu Duel. Příběhové úkoly budou nadabovány v japonštině a angličtině.

Bitvy budou probíhat ve 3D terénu s proměnlivou výškou terénu. Svého vítězství můžete dosáhnout právě jeho využitím. K dispozici je také režim automatických bitev a s možností nastavení vyšší rychlosti, speciálních tahy Limit Bursts. Espers z Final Fantasy vás navíc podpoří neuvěřitelnou silou prostřednictvím CG animací.


Phantasy Star Online 2

Sega ukončí 19. srpna provoz PS Vita verze Phantasy Star Online 2. Hra na této platformě funguje přibližně sedm let. Jenže Sega je přesvědčena, že když výroba hardwaru skončila v březnu roku 2019, bude do budoucna obtížné pokračovat ve smysluplném provozu hry.

Navíc byly dosavadní aktualizace hry upraveny tak, aby podporovaly fungování hry Phantasy Star Online 2 v rámci možností PS Vity, ale Sega chce v budoucích aktualizacích přihlédnout i k ostatním verzím.

Na ukončení služby pro PS Vitu připravila Sega kampaň Point Back. Ta bude fungovat tak, že všichni uživatelé, kteří se do PS Vita verze hry přihlásili mezi 28. únorem 2013 a 24. březnem 2020, a přihlásili se také na jakoukoli jinou platformu (PlayStation 4, PC, Switch Cloud nebo PC Cloud) do 19. srpna 2020, získají jako odměnu SG body rovnající se polovině celkových AC a SG použitých během každé periody (ty jsou rozděleny na: od 25. března do 30. dubna, od 1. do 31. května, od 1. do 30. června, od 1. do 31. července a od 1. do 19. srpna, kdy se spustí pravidelná údržba a skončí servis Vita verze).

Nicméně, za použité SG body získáte přesně jejich polovinu v plné výši, zatímco pět AC bodů se bude rovnat jednomu SG bodu a z těch pak získáte pouze polovinu.

Navíc Sega ještě spustí Multiplatformní kampaň, ve které každý uživatel, který se přihlásí během výše uvedených období na několik různých platforem, obdrží dárky v podobě 1x Tokio Bonus Key (Gold) a 1x 50 SG Acquisition Ticket (za každé období).


Mary Skelter Finale

Compile Heart oznámila v nejnovějším čísle Dengeki PlayStation ukončení série Mary Skelter. 3D dungeon RPG Mary Skelter Finale je v přípravě pro PlayStation 4 a Switch.

Mary Skelter Finale nabídne ukončení série "útěků z vězení" v podání her Mary Skelter: Nightmares, Mary Skelter 2 a povídkek z univerza Mary Skelter. Hlavní protagonista, který je uvězněn v "živém vězení" Jail plném tvorů Marchens, se snaží za pomoci dívek Blood Maidens uprchnout.

Poté, co konečně uprchnou z Jailu, narazí hlavní protagonista a skupina Blood Maidens na vznášející se věž Foul Feeding Overseer Tower a na dívku popravčí Genocide Pink, kterou najdou mezi tisíci mrtvolami s maniakálním smíchem na rtech.

Mary Skelter Finale bude mít stejné základní herní principy jako předchozí hry, ale také nabídne nové prvky, vytvořené právě pro finále série. Asi nejzajímavější novou funkcí je Zapping System, díky kterému se můžete v reálném čase postupně přepínat mezi několika protagonisty. Hráči budou navíc současně ovládat několik skupin, složených ze starých a nových postav a zkoumat s nimi 3D dungeony.

Mary Skelter Finale bude také obsahovat dobrodružný příběhový vizuální román, ve kterém se můžete seznámit s příběhem Mary Skelter: Nightmares, Mary Skelter 2, a Love Prison Tower Mary Skelter. Plus pokračování Love Prison Tower Mary Skelter s názvem Love Prison Tower Mary Skelter: True End jako bonus za předobjednávku.


Inti Creates

Studio Inti Creates v současné době pracuje na třech neohlášené tituly, uvedla na Twitteru generální ředitel společnosti Takuya Aizu.

"Ve světle současných událostí si myslím, že bylo rozumné rozhodnutí zrušit nebo odložit v Japonsku a v zahraničí různé koncerty, včetně BitSummitu, který se měl uskutečnit den po datu našeho založení (což je 8. května)," řekl Aizu. "Nyní ale každou noc až do rána přemýšlím nad tím, jak oznámit naše tři tituly, které se momentálně vyvíjejí. Měli bychom to oznámit „napřímo“ prostřednictvím YouTube?"

Společnost Inti Creates můžete znát hlavně díky sériím Azure Striker Gunvolt a Gal Gun, ale také vyvinula hry jako Blaster Master Zero I a II, Bloodstained: Curse of Moon a Dragon Marked for Death.


The Coma: Double Cut

Chorus Worldwide vydají kompilaci her série The Coma pod soborným názvem The Coma: Double Cut. Ta bude obsahovat jak první díl The Coma: Recut, tak i pokračování v podobě The Coma 2: Vicious Sisters. ve verzi pro Switch vyjde v Japonsku 6. srpna.

The Coma: Double Cut bude navíc obsahovat pět kostýmů pro The Coma 2: Vicious Sisters, které se jinak prodávají samostatně a první várka fyzických kopií bude obsahovat také soundtrack na CD.

The Coma: Recut je nyní k dispozici digitálně pro PlayStation 4, Xbox One, Switch a přes Steam pro PC. The Coma 2: Vicious Sisters prozatím vyšla 28. ledna přes Steam pro PC a v plánu je digitální vydání pro PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Série The Coma nabízí atmosférickou hru, založenou na poutavém příběhu. Hrdinové jsou přinuceni čelit svým nejhorším obavám a často neodejdou ze situací bez zranění. The Coma vám nabídne letmý, i když strašlivý, pohled na život přepracovaných korejských středoškolských studentů.

Snad se této kompilace dočkáme také na západě.


Nové projekty?

Společnost Marvelous si v Japonsku podala ochranné známky na Gran Dark (a tady) a na Giga Strikers.

Level-5 si pak zaregistroval ochranné známky na Star System.

Nakonec je tady Byking (My Hero One's Justice, Gunslinger Stratos), kteří si zaregistrovali Fantasy Days a její japonský ekvivalent Kuusou Days.

Ani jeden projekt s tímto názvem ještě nebyl ohlášen.


Compile Heart

Compile Heart uveřejnila videozprávu od prezidenta společnosti Norihisy Kochiwy, ve které fanoušky upozorňuje na odhalení finále "populární číslované série" společnosti. Dojde k němu v 28. vydání časopisu Dengeki PlayStation a podle všeho půjde o sérii Neptunia.

Kochiwa ve videu stojí před zdí s rozmazanými plakáty série Neptunia a říká: "Toto oznámení se týká "posledního příspěvku jedné naší populární číslované série". Nedávno jsme to oznámili také na Twitter účtu Compile Heart, ale náš nový titul bude oficiálně ohlášen 28. března v řádném vydání Dengeki PlayStation... Jednu část naší historie se uzavře společně s 28. března vydáním Dengeki PlayStation (Dengeki Online, Dengeki PlayStation Live atd.). Myslím si, že zveřejnění zprávy v časopise není moc okázalé, takže jsem využil této příležitosti."

Video zpráva končí písmenem "F" a prosbou ohledně zakoupení časopisu.


Sega

Společnost Sega spustila ke svému 60. výročí nové internetové stránky, na kterých je vidět logo, slogan "GO SEGA" a zprávu od Harukiho Satomiho a interaktivní historii celé společnosti.

Satomi ve své zprávě píše, že letos uplyne šedesát let od doby, kdy byla společnost Nihon Goraku Bussan Co. Ltd., předchůdce společnosti Sega, založena. Konkrétně 3. června 1960. Zaměstnanci jsou také vděční všem za podporu a sponzoring Segy.

"Chceme ohromit svět dechberoucími zážitky, které si nikdo na světě nikdy nedokázal představit. Chceme být společností, která všem neustále poskytuje inspirativní zážitky i v budoucnosti. Klíčové poselství 60. výročí "GO SEGA" je vyjádřením těchto ambicí."

K tomuto 60. výročí plánuje skupina Sega Group připravit speciální obsah.

Sega také spustila internetovou podstránku pro propagaci nové postavy jménem Sega Shiro, vytvořené právě k 60. výročí společnosti. Pro Segu Shira byl předobrazem Maito Fujioka, nejstarší syn Hiroshi Fujioka, který k propagaci Segy Saturnu v Japonsku nakreslil postavu Segaty Sanshira.

Odhalení Segy Shira doprovází tyto slova: "Příběh tajemného mladíka jménem Sega Shiro bude odhalen k 60. výročí Segy. Jen kdo je tento muž, který pořád opakuje: "Sega-dayo!"? A proč má přes ramena judo uniformu?"

Zdroj: Dica, Inti Creates, Marvelous, Lavel-5, Byking, Sega, Chorus Worldwide, Compile Heart, Sega, Dengeki Online

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama