Užitečné hry
Blogy čtenářů Článek Užitečné hry

Užitečné hry

Anonymní

Anonymní

Užitečné hry z minulosti? Možná to zní jako blbost, ale když se na to podíváte z mého pohledu je tu možnost že budete se mnou souhlasit.Ať už máte…

Reklama

Užitečné hry z minulosti? Možná to zní jako blbost, ale když se na to podíváte z mého pohledu je tu možnost že budete se mnou souhlasit.Ať už máte rádi jakýkoliv žánr či hru je tu možnost že vám osobně něco tyhle dvě věci daly? A co jste v poslední době hráli? Myslím, že jedinou odpovědí je, že jste hráli to co mě právě bavilo. Ale já bych vám nabídnul dozvědět se něco o hře kterou jste asi nehráli ani neslyšeli.

Ale první udělám stručnou odbočku.

Vzpomenete si na hry z minulosti, to, co jste si dobře zapamatovali? Může to být Limbo, Half-Life nebo STALKER? Jistě hráči si  pamatuji  pár více nebo tucet her.

A pokud mluvíte o hrách, které vyšly doslova "včera", které byly lepší hry vydané po dlouhou dobu, nebo se objevily teprve nedávno. Někdo řekne, že současné hry jsou lepší, někdo vola po znejlepších her z minulosti.

Jsou všechny hry, které vám přišly na mysl tou co přinesli laskavost,zadostiučinění nebo přispěl k rozvoji svého IQ? Teď slyším že jsou tu ti, kteří říkají, že hry prospěli rozvíjet péči, koordinace očí, vytrvalost, pracovitost, atd.:-D

 

S těmito fakty, bych né tak úplně souhlasil, ale já nemluvím o tom, že jsou hry, které rozvíjejí naše schopnosti více  logické, aby váš mozek se vaříl z toho, že nemůžete vyřešit hádanku, nebo projít úroveň.

 

Kostky pomáhají

Někdo by řekl Minecraft, tady je jasný příklad hry, která je založena na logických kroků, a které rozhodně můžou rozvíjet samotnou logiku, o které jsem mluvil.

A ano, Minecraft byl zaveden jako povinné vyučovací hodiny v jednom z švédských škol pro děti od 13 let.

Ale já bych chtěl mluvit o hrách, které jsou jako škola. Poděkuju všem kteří ještě čtou. Někteří by řekli, hry pro "blbečky" blog na prd a tak, jsem si jistý, že připomínky budou zaplaveny s podobnými názory. Ale přál bych si, aby ti, kteří mají podobný názor vydrželi první pokus, aby to, co bych doporučil, že se zdá, jako komplexní a fascinující.

 

Škola hrou

Hovořím o herních vývojářů, kterým je Heureka-Klett: Matematikus, Fizikus, Fizikus II, Georgafikus, Chemikus,Chemikus 2,Historion, Informatikus.

(Zde se domnívám že více než polovina čtenářů skončila se čtením či přepla na něco důležitějšího třeba na vaření Babici a podobným zvrhlostem)

Ano nemůžou soupeřit o vaši pozornost se Zaklínačem či The Last of Us ale na nic tyhle hry taky nejsou.Soudě podle jména ve hře neměly by se dostat  na široký trh, a jít na stoly studentů a pomoci jim rozvíjet, ale to se nestane, protože z malého příjmu a souvisejících zařízení, tj. počítačů. Školství by mělo zabrat. Ne nadarmo se říka,že "Škola hrou".

Pokud si někdo myslí, že hra je jednoduchá, jakmile vybrali tento věkový rozdíl ten je okolo 6 let, obávám se, že jsem vás zklamal v mnoha různých druhů her a hlavolamů, spoustu turistických míst při hledání předmětů plus Grafy lze říci,že v těchto hrách není podle dnešních standardů to pravé ořechové, i když některé znaky tu nejsou špatné.Například Matematikus. Hra je rozdělena do dvou hlavních částí, je to skutečný úkol sám o sobě, a elektronické encyklopedie, v nichž je mnoho druhů předmětů, triků a experimentů. Chcete-li vědět jak jsem se s ní trápil? 2 dny, je to šílené, některé hádanky prostě nezdálo se možné jít a najít odpověď, ale jako vždy bylo rozhodnutí přímo před nosem.

Děj není zcela složitý, jste detektiv, který přijel do města, a vaším cílem je pochopit, proč celé město odešlo, a co se stalo. Pokud chcete vědět, jak se dostat na určité puzzle, radím vám jít do encyklopedie a přečtěte si příslušný článek, tam je mnoho stop.

Pokud se někdo rozhodl protáhnout své mozky a naučit alespoň něco užitečného a chtěli projít alespoň jeden z těchto výtvorů nic vám v tom nebrání . A pamatujte hry nejsou jen pro zábavu, ale i pro duševní vývoj.

 

Hodně štěstí přátelé.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama