V Assassin's Creed Red si máme zahrát za ženu a uprchlíka z Afriky
Novinka V Assassin's Creed Red si máme zahrát za ženu a uprchlíka z Afriky

V Assassin's Creed Red si máme zahrát za ženu a uprchlíka z Afriky

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

19
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Díl zasazený do Japonska možná nabídne překvapivé protagonisty.

Reklama

V druhé půlce letošního roku se zřejmě dočkáme nového dílu série Assassin's Creed s podtitulem Mirage. Tento díl nás vezme do Bagdádu v 9. století. Dle nedávných neoficiálních informací se ale zdaleka nejedná o jediný titul z populárního univerza, který by měl být aktuálně ve vývoji. Konkrétně se mluví o sedmi připravovaných hrách ze série Assassin's Creed, mezi které patří již před časem oficiálně potvrzený díl s pracovním názvem Red zasazený do feudálního Japonska.

Právě o tomto projektu, který je zřejmě součástí live-service platromy Assassin’s Creed: Infinity, dnes přinesl bližší informace známý novinář a insider Tom Henderson. Ve svém článku pro magazín Insider Gaming s odkazem na své anonymní zdroje tvrdí, že Assassin's Creed Red bude obsahovat dvě hratelné postavy. Konkrétně má jít ženu-samurajku a uprchlíka z Afrika představujícího nindžu.

Ačkoli může volba afrického uprchlíka ve feudálním Japonsku na první pohled působit nepatřičně, tak je možné, že se vývojáři inspirují skutečnou postavou Yasukeho, který bývá některými prameny považován za prvního samuraje původem z Afriky. Je však nutné podotknout, že se v tomto směru jedná o pouhé spekulace.

Henderson dále ve svém článku uvádí, že se hra zaměří především na stealth. Vývojáři ze studia Ubisoft Quebec se dle jeho informací inspirovali sériemi Splinter Cell nebo Hitman. Chybět nemá například schovávání těl, skrývání ve vysoké trávě nebo zhasínání světel. Datum vydání Assassin's Creed Red je údajně interně stanoveno na rok 2024. Vyloučen však není ani odklad na rok 2025.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama