Snowtopia Novinka V čerstvě vydaném tycoonu Snowtopia si postavíte vlastní lyžařský areál

V čerstvě vydaném tycoonu Snowtopia si postavíte vlastní lyžařský areál

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

1
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac

Hru si můžete osahat v bezplatném demu.

Reklama

Nezávislé francouzské studio TeaForTwo vydalo na Steamu early access verzi zajímavě vypadajícího tycoonu Snowtopia. Ve hře máte za úkol navrhnout, postavit a následně spravovat vlastní lyžařský areál, což je poměrně zajímavý a netradiční námět.

Na předem připravené mapě začnete stavbou lanovek a přípravou sjezdovat. Následně svůj lyžařský resort rozšíříte o restaurace, zázemí pro zaměstnance, náročnější sjezdovky a další vleky.

Důležité roli budou hrát i vaši zákazníci v podobě lyžařů. Vývojáři vytvořili 12 různých profilů, z nichž každý má trochu jiné potřeby a očekávání.

Někteří lyžaři chtějí lehké sjezdovky a lepší restaurace, jiní zase náročné černé sjezdovky a lanovky s větší kapacitou. Nikdo z nich naopak neocení dlouhé frontu u vleků. Uspokojit požadavky všech proto nebude snadné.

Aktuálně vydaná verze nabízí 11 různých vleků, 10 budov s občerstvením a 6 odlišných prostředí.

V early accessu by Snowtopia měla zůstat přibližně jeden až dva roky. Kromě dalších budov a lanovek autoři plánují do budoucna přidat rolby, detailnější správu sjezdovek, dynamické počasí, kampaň nebo editor.

Ačkoli hra vypadá na první pohled zajímavě, je nutné počítat s faktem, že jde o rozpracovanou prvotinu od malého studia. Část hráčů si v recenzích na Steamu stěžuje třeba na horší optimalizaci nebo chybějící ekonomiku.

Postup hrou a stavbu dalších lanovek či sjezdovek paradoxně nelimitují peníze, ale omezené a pomalu rostoucí množství zaměstnanců. Určitou nevýhodou představuje i nemožnost upravovat a tvarovat samotný terén a profil hor.

Snowtopia: Ski Resort Tycoon je dostupná na Steamu za necelých 500 korun/19 euro.

Na oficiálních stránkách hry je ke stažení bezplatné demo vycházející z rok staré alfa verze.

Nové informace o hře můžete sledovat na oficiálním Facebooku, Twitteru nebo Discordu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama