V Google Play se bez varování objevilo třetí pokračování Plants Vs. Zombies
Novinka V Google Play se bez varování objevilo třetí pokračování Plants Vs. Zombies

V Google Play se bez varování objevilo třetí pokračování Plants Vs. Zombies

Ondřej Partl

Ondřej Partl

8
Platformy Apple iOS Android Android

Bohužel se zatím pouze jedná o uzavřenou alfu pro hrstku vyvolených.

Reklama

Neutuchající boje mezi roztomilými rostlinkami a krvelačnými zombie vypukly již před deseti lety, kdy světlo světa spatřila první hra ze série Plants Vs. Zombies od vývojářského studia PopCap. Jednalo se ve své době o jeden z nejúspěšnějších titulů na mobilní zařízení, což zapříčinilo masivní rozvoj značky, díky čemuž jsme se dočkali například i komiksu či spin-offu v podobě multiplayerové střílečky ze třetí osoby.

V roce 2013 posléze vyšel druhý díl, který se sice nedočkal stejné popularity jako jeho předchůdce, především kvůli ne zcela vyladěnému free-to-play modelu, nicméně se stále jednalo o dostatečný úspěch, který zdatně vydláždil cestu k případnému třetímu dílu.

A právě jeho existence byla nyní potvrzena, jelikož jak zjistil magazín Android Police, tak se třetí díl této hry začal objevovat v některých zemích v Google Play obchodě ve formě uzavřené alfy, do které se dostanou jen vyvolení uživatelé. Nicméně pro většinu zemí, včetně České republiky, je odkaz na hru nefunkční.

Na každý pád by se ale mělo ve svém jádru jednat o velmi podobnou hru, jakou byli oba dva předchůdci a výraznějších změn se pravděpodobně nedočkáme. Zatím nejvýznamnější úpravou by tak mohlo být překopání generace energie, kterou již nebudou generovat speciální slunečnice, nýbrž se bude jednat o doplňování v rámci času. Nicméně jak samotný PopCap upozorňuje, opravdu se jedná o brzkou verzi hry, takže se výsledný produkt může do značné míry lišit. Samozřejmostí je pak i přítomnost technických nedodělků.

Jedinou jistotou se tak stává jen platební model, který vývojáři pro hru zvolili. Titul bude ke stažení zdarma s tím, že se dočkáme klasických mikrotransakcí, jejichž hodnota se bude pohybovat od 99 centů až po 99 amerických dolarů.

Nezbývá nic jiného, než čekat, dokud EA hru zpřístupní pro širokou veřejnost, nebo alespoň povolí vstup do alfy i českým fanouškům.

V Google Play se bez varování objevilo třetí pokračování Plants Vs. Zombies
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama