V některých zemích zdraží Xbox Live Gold
Xbox 360 Novinka V některých zemích zdraží Xbox Live Gold

V některých zemích zdraží Xbox Live Gold

Roman Bičan

Roman Bičan

2

Microsoft vyrukoval s tím, že se v USA, Velké Británii, Kanadě a Mexiku bude od 1. listopadu zdražovat Xbox Live Gold účet. Mají se začít obávat i hráči z jiných zemí?

Reklama

Vlastníci konzole Xbox 360 jsou nuceni platit Xbox Live Gold účet, díky němuž mají možnost stahovat exkluzivní demoverze, hrát multiplayer apod. Nutno podotknout, že cena je za tuto službu poměrně vysoká a spoustě hráčům placení této částky vadí. Na druhou stranu, Xbox Live je díky tomu velmi kvalitní. Jak se ovšem zdá, Microsoft chce ještě více, a proto se bude zdražovat. Již 1. listopadu budou nasazeny nové ceny, které jsou o něco vyšší, než ty současné. Prozatím se to týká pouze USA, Velké Británie, Kanady a Mexika. Není však vyloučeno, že dříve nebo později si připlatí úplně všichni, včetně hráčů z České republiky.

V Americe jste si za měsíční Gold zaplatili dříve osm dolarů. V listopadu cena vzroste na deset. Tři měsíce budou dražší o pět dolarů a roční celkově o deset (z původních 50 na 60 amerických dolarů). Prodejci ve Velké Británii budou měsíční účet prodávat za 6 liber (teď je k mání za 5). Zhruba stejné zdražení se týká i zmiňovaného Mexika a Kanady.

Otázka je, zda stejná situace nenastane i v ostatních státech světa. Myslíme, že se později podraží všude. Stejně mě ovšem tento tah zaráží. Když cena Xbox Live Gold poroste, Microsoft sice vydělá víc, další hráči o něj však přestanou mít zájem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama