Novinka V nové české hře Back in Service se stanete řidičem pražského metra

V nové české hře Back in Service se stanete řidičem pražského metra

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

8
Platformy Windows PC

Na Startovači probíhá crowdfundingová kampaň.

Reklama

Nezávislý český vývojář Dominik Vojta spustil na platformě Startovač crowdfundingovou kampaň na svůj ambiciózní herní projekt s názvem Back in Service. Jedná o simulátor, ve kterém se v kůži řidiče metra vydáte do pražského podzemí. Autor láká na detailně zpracované stanice a překonávání různých výzev z kabiny historické soupravy EČS. Po vzoru jiných her tohoto žánru bude ale hlavním cílem především v bezpečí přepravit do cílové stanice všechny cestující a nenabrat přitom žádné zpoždění.

Autor prozradil, že je titul ve vývoji zhruba rok. Na další rozvoj projektu dokázal Dominik Vojta od hráčů na Startovači za pouhých několik hodin od spuštění kampaně vybrat již více než 138 tisíc korun, což je téměř dvojnásobek původního cíle. Úspěch v kampani znamená, že se autor bude moci vývoji hry věnovat naplno a navrch odměnit také externí spolupracovníky v podobě modelářů.

Základní cílem Dominika Vojty je vytvoření soupravy EČS (+ 81-71) a trasy A pražského metro. Do budoucna by ale autor dle svých slov rád přidal další linky a moderní soupravy. Z pohledu hratelnosti se titul pochlubí vlastním fyzikálním modelem, který bude pracovat s převýšením, náklony do zatáček, délkou soupravy i její obsazenost. Dominik Vojta ale zároveň podotýká, že nepůjde o extrémně realistický simulátor. Místo toho se bude snažit nabídnout něco mezi simulátorem, hrou a realitou.

Kampaň na Startovači poběží ještě necelé dva měsíce. Pokud se rozhodnete na vývoj přispět, tak dostanete již nyní možnost si hru Back in Service vyzkoušet ve formě technologického dema. Výše v náhledu se můžete podívat na krátkou ukázku. Vydání je zatím plánováno pouze na PC.

Další informace najdete přímo na Startovači.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama