V Sony jsou zklamaní nízkým hodnocením některých PS4 her
Killzone: Shadow Fall Novinka V Sony jsou zklamaní nízkým hodnocením některých PS4 her

V Sony jsou zklamaní nízkým hodnocením některých PS4 her

Denis Rus

Denis Rus

39

Šéf Sony Computer Entertainment Worldwide Studios, Šuhej Jošida, se přesto domnívá, že to start jejich nové konzole nijak neovlivní.

Reklama

PS4 exkluzivní tituly jako Killzone: Shadow Fall a Knack mají představovat jedny z vlajkových lodí nové konzole od Sony. Z dosavadních recenzí se ovšem zdá, že přijetí Killzone je poněkud vlažné (minimálně u těch magazínů, které zatím hrály jenom singleplayer) a z Knack vypadá rovnou na pořádný průšvih. Na obranu proto rychle přispěchal Jošida, aby objasnil situaci a zmírnil trochu napětí.

Podle něj se launchovým hrám nedostává ze strany recenzentů tolik času, kolik by si zasloužily, protože je třeba zhodnotit jich větší množství během relativně krátké doby. Těm, které spoléhají na online funkce, pak může uškodit také to, že tyto funkce byly spuštěny teprve před pár dny. Některé zahraniční stránky proto své recenze pozdržely nebo v nich neuvedly číselné hodnocení s tím, že jej dodají až tehdy, kdy budou mít odehráno v multiplayeru víc než pár zápasů.

Jošida se k situaci vyjádřil v tom smyslu, že zejména u Knack doufal ve vyšší známky, jelikož na Metacritic u něj v současné době svítí nelichotivých 59%. „Ta hra nebyla navržena, aby dosáhla konkrétních známek – osobně jsem doufal, že Knack se bude držet nad 70% a když jsem se díval naposledy, bylo to mezi 59-60%, takže doufám, že to ještě poroste,“ věří Jošida.

Knack podle něj spadá do tzv. kategorie druhá koupě, takže zatímco lidé můžou kupovat PS4 primárně kvůli novému Call of Duty, Assassin’s Creed nebo Killzone, pro tituly jako právě Knack se můžou rozhodnout až ve druhé vlně. Ovšem pokud se dá současným známkám věřit, tak se prostě hra příliš nepovedla a nějaké podružné důvody proč tomu tak je, se kterými přichází sami zástupci firmy, hráče určitě zajímat nebudou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama