Ve stínu velkého bratra » Část první
Blogy čtenářů Článek Ve stínu velkého bratra » Část první

Ve stínu velkého bratra » Část první

Anonymní

Anonymní

Pokud jde o akční hry s open světem, mnozí si budete pamatovat Grand Theft Auto.  Saga od Rockstar je všeobecně považována za nejlepší ve svém žánru,…

Reklama

Pokud jde o akční hry s open světem, mnozí si budete pamatovat Grand Theft Auto.  Saga od Rockstar je všeobecně považována za nejlepší ve svém žánru, a ohlášení každé nové části je významná událost nejen pro herní průmysl, ale i pro zábavní průmysl jako celek. Miliony se pokusili zavést vzorec onoho úspěchu v řadách svým vlastním způsobem, a často to dopadlo jen a jen dobře. A zatímco hráči čekají na nové vydání GTA V na PC , připomeňme si nejvíce vzrušující charaktery a hry v otevřeném světě. Jen si pamatujte: tohle není kompilace "GTA klonu"  tyto hry jsou zcela soběstačné. Oni jsou jen některé ze strukturálními rysy – škola designu, který rovněž popularizoval ostatní vývojáře (ale v žádném případě nekopíroval) od Rockstaru.

 

Red Dead Redemption

Tradičně může Rockstar pouze předčit sami Rockstar. Red Dead Redemption je tak dobrý, že sámi si můžete jednoduše a bezstarosti zamilovat do westernu. Divoký západ žije svůj život, je plný detailů a lákadel. A přesto se zdá, že Red Dead Redemptionu, bychom měli dát velké díky za krásnou přírodou v GTA.

Mluvít o Red Dead Redemption můžeme dlouho, ale hra se prostě musí hrát. Na PC to, bohužel, nikdy nevyšlo, a u konzolové verze je lepší prý dát přednost právě pro Xbox 360, je považováná za o něco lépší než ta na PS3.

 

Navíc: Pokud jste blázen do Cowboy v otevřeném světě, věnujte pozornost na hru GUN. Přes grafiku podobné té na PlayStation 2 je to pořád skvělá hra. Kromě toho je to na PC.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/afhcpsLIh_4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

Sleeping Dogs

Sleeping Dogs mají něco z GTA odbočují do Asie a z mírně úspěšné série plné zločinu a karate si oblíbíte hru natolik že můžete pozvat svou rodinu na večeři do činské restaurace a objednat jim v jejich jazyce. Je to hra o válce gangů zabalené do neonu a více často deštivého Hong Kongu. Zúčtování, střílení do protivníků boj na blízko bez pravidel a omezení – tady je všechno na úrovni dobrého Hong Kongského akčního filmů.

Doufám, že pokračování (které již byli potvrzeny, ale ne dosud odhaleny) uvidíme něco mnohem ambicióznějšího.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/lbGs8AJyT_Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

InFAMOUS

Nechvalně proslulý je super-hrdina série s pohledu na otevřených světů her, věčně jen Sony exkluzivní se v tomto seznamu objevil i hrdina jménem Delsin Rowe. Místo pistolí kouř a neon ' místo dopravy je parkour.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/MlNfJvFnzc8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Crackdown

Slavný "sandboxing" od společnosti Microsoft, Xbox 360 a postoj  či zvýšení svého statusu na trhu.Ano Crackdown s tímhle vším pomohl.

Dva hlavní rysy dělají Crackdown tím čím je. Je to dobrá série a schopnost používat jako zbraň, cokoliv, co přijde vhod, včetně chodců je super.. Druhá část se snaží stát se vážnější hrou a v důsledku ztratila veškeré nadšení. Můžete si ji klidně zahrát i dnes ale budete muset mít trochu shovívavosti – konec konců, už vyšla před sedmi lety.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/iCjo4egDtJM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

L.A.NOIRE

Hračky z  poválečné Ameriky z poloviny minulého století, detektivové v kloboucích a kabátech, sérii záhadných vražd, tísnivou atmosféru studia Team Bondi zvolila pro jejich hru velice vhodné prostředí a dokázalaho brilantně zrealizovat. Místní Los Angeles je tak dobrý jako ten skutečný – tvůrci použili spousta fotografií a dokumentů, které usnadňovali nejen vyvoj hry, ale historicky se drželi tématu.

L.A. Noire je skvělá hra o zabíjení, vyšetřování a výslechu, ale úžasné město s Noir tématikou, nesprávně zůstalo v pozadí. Škoda.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/HEpfgTPygYc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Just Cause

Už vás nebaví nekonečné téma podobné gangům? Je na čase si na případ zavolat něco jiného než člena gangu. Co takhle například,revoluci ve slunném tropickém ostrovu s agentem? Agenta Rico Rodrigueze snad není třeba moc představovat. Můžete účtovat svými palnými zbraněmi nepřátelské základny či z kulometu na přepravu.

Volného místo je obrovské: souostroví Just Cause 2 je považováno za jednoho z největších open v historii světů. Jeden tisíc čtverečních kilometrů!

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/5kjs-SC70Wg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Batman: Arkham City/Arkham Origins

Série ve které není okres Gotham City tak veliký ale i přesto stačí.

Na hratelnosti se však moc nezměnilo: příběh a questy najdeme skoro ještě strčené do místnosti. Ale ve svém volném čase,se můžete vznášet nad městem, rozdávat pouta zlodějům a sbírat vylepšení, aby vyhovovaly vaším choutkám. Arkham Origins trochu rozšířila Gotham City a změnit by to měl Arkham Knight. Zde se slibuje zvýšit svět až pětkrát.Otevřený svět pro Dark Knight není nezbytná záležitost, ale hodí se mu to. Netopíří serie nejsou jen nejlepší hra o komiksu a superhrdinovi, ale také jedna z nejlepších her v tomto žánru obecně.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/7q4U_QRcg84" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Saint’s Row

Téměř každý detail zde groteska, vyčuraná a absurdní. Připravte se, že nosit legrační kostýmy bude to méně absurdní než to co vás čeká dál..Hra neváhá vypůjčit si myšlenky od ostatních lidí a dělat si legraci ze všeho co může, včetně konkurentů, filmů, hudby a dokonce i sama ze sebe. V Saint Row, můžete strávit slušné množství času. Blbiny vždy táhli ne?Při každém vydání série se stala více a více blázenivou, takže pokud opravdu chcete vědět, co je to šílenství. Hrajte až do konce.

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8LYfCs5bfyI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

... zde pokračujte v psaní ...

 

 

Druhá část tu bude brzy. Odjíždím na pětidenní pohodovou dovolenou. Tak pak článek přihodím.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama