Velké trable s Microsoft Flight Simulator
Microsoft Flight Simulator Novinka Velké trable s Microsoft Flight Simulator

Velké trable s Microsoft Flight Simulator

Michal Jonáš

Michal Jonáš

28
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC Xbox Xbox One

Hra vás již při instalaci potrápí neuvěřitelnými chybami a záseky.

Reklama

Hráči napříč různými fóry, Redditem i Steamem hlásí velmi podobné a kardinální problémy s instalací hry, které se nevyhnuly ani nám, takže místo hraní a recenzování jsme minulé dny stále laborovali a zkoušeli všechno možné. Microsoft Flight Simulator vás, pokud nebudete mít štěstí, řádně potrápí již při úvodní extra zdlouhavé instalaci a stahování souborů do počítače tak, jako snad žádná jiná hra z poslední doby.

Problém má společného jmenovatele: Microsoft Store. Pokud si hru koupíte na Steamu, potíže budete mít asi také, ale v mnohem menším počtu. Hra je totiž velice háklivá na přítomnost všemožných obslužných aplikací z Microsoft Store. A jakmile vám byť i jedna jediná chybí, nespustí se ani prvotní klient pro stahování dat! Běžně si tituly chybějící knihovny (např. C++) samy stáhnou, ale zde nikoli. Chybějící prográmky hra nijak nezahlásí, ani neporadí, co si musíte dostahovat.

Základem je Windows 10 verze minimálně 1909 z podzimu minulého roku. Pokud máte starší, pomocí Windows Update si stáhněte všechny dostupné aktualizace. Stejně tak je doporučována poslední verze Microsoft Store. Dále se mrkněte, jestli máte v PC nainstalované tyto aplikace: Xbox Beta, Xbox Identity Provider a hlavně Herní služby. Pokud nikoli, musíte si je vyhledat v obchodu Microsoft Store a zdarma postahovat.

 

Velké trable s Microsoft Flight Simulator
V této fázi se hra po stažení dat kousne.

Pokud nějaký z těchto prográmků chybí, jakmile spustíte klienta hry, tak se vám zacyklí na úvodní černé obrazovce s nápisem „Press Any Key To Start” a nehnete se dál. Když instalací aplikací vyřešíte tento první problém, klient se již spustí, načež si začne stahovat přibližně 100 GB dat (klient samotný má jen kolem 1 GB). Stahování jde někdy velmi pomalu a často se úplně zastavuje, což je ale v pořádku, protože klient si při stahování hotové soubory rovnou rozbaluje.

Když si všechna potřebná data stáhnete, nastává další velké martyrium s chybou, kdy se vám klient může zaseknout na načítací obrazovce s vrtulovým dopravním letounem Socata TBM 930 a modrou linkou dole. U hry ze Steamu jednoduše pomůže spuštění hry jako administrátor, případně vytvoření nového zástupce na spuštění. Nám ale tento tento postup na verzi z obchodu Microsoftu nefungoval. Jiný recept radí před spuštěním hry odpojit všechny periferie jako ovladače a tiskárny, případně hru spustit nikoli přes zástupce, ale v aplikaci Xbox.

Problém záseku s modrou linkou může způsobovat jméno vašeho Windows profilu s diakritikou. Pokud takové jméno máte (např. Michal Jonáš), vytvořte si nový lokální účet Windows (např. Michal). V původním účtu si vytvořte zástupce hry na plochu a zkopírujte si ho do složky Plocha nového uživatele. Pak se přihlašte jako nový uživatel a hru přes zástupce na ploše spusťte. Flight Simulator se bude tvářit, že si všechna data potřebuje znovu stáhnout, ale pokud nastavíte cestu k již staženým souborům, už se naštěstí nic stahovat nemusí. Proto je dobré si na úvod instalace zvolit vlastní adresář (např. C://MFS2020).

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama