Veselé RPG Munchkin: Quacked Quest
Novinka Veselé RPG Munchkin: Quacked Quest

Veselé RPG Munchkin: Quacked Quest

Michal Jonáš

Michal Jonáš

2
Platformy Windows PC Nintendo Switch Switch PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox One

Videoherní verze humorné karetní řady od slavného Steve Jacksona.

Reklama

Kdo by neznal Mančkiny! Původní stolní dobrodružná karetka s lehkými RPG prvky, v níž se jako neohrožení dobrodruzi vydáváte absolutně nepřipravení vyplenit první jeskyni, na kterou narazíte, si dělá srandu z munchkins, tedy v anglickém termínu z hráčů začátečníků, snažících se z nesoutěživé hry vytěžit co nejvíce pro sebe.

Se svým hrdinou postupně v družině procházíte různé jeskyně, občas vyrazíte dveře a za nimi najdete kouzelný předmět, nebo příšeru, která hlídá poklad. Za zdolávání příšer získáváte úrovně a ve hře zvítězí ten, kdo první dosáhne desáté. Zábava tkví v tom, že vaši spoluhráči vám jako správní munchkinové budou pomáhat, nebo vám vrážet kudlu do zad - záleží na tom, z čeho pro ně více kápne.

 

Veselé RPG Munchkin: Quacked Quest

 

Karetní sérii Munchkin vymyslel velký nestor všemožných her, slavný americký designér Steve Jackson ( u nás známé gamebooky z edice Fighting Fantasy jsou ale od jeho anglického jmenovce), přičemž série od roku 2001 dnes pokrývá desítky různých karetních, ale i deskových her a rozšíření na různá témata od středověku až po zombie. A právě dnes se na počítače a konzole dostává veselé a barevné akční RPG Munchkin: Quacked Quest, které z karetní série Munchkin vychází.

Munchkin: Quacked Quest lze hrát sólo, tak i „kooperativně” (pamatujte na tu kudlu v zádech) až ve čtyřech na rozdělené obrazovce, přičemž zde ve 3D grafice z horního pohledu děláte lautr to samé co v původní karetní předloze: pleníte jeskyně, mlátíte netvory, bojujete s bossy a přetahujete se s parťáky o poklady. A to všechno v náhodně generovaných dungeonech.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kb-8kk1mMp4[/embed]

 

Hra je ovšem uzpůsobena hlavně pro ovladače, takže je na klávesnici velmi nepohodlně hratelná. Zatímco konzolovky, na něž byla hra primárně vyvíjena, jsou ještě v pořádku, tak podle recenzí je PC port hodně odbytý a neumí ani přenastavit klávesy a hře chybí online multiplayer. Na druhou stranu je Munchkin: Quacked Quest levnějším titulem, protože na Xzone jako digitálka stojí jen 539,-. A pokud byste si chtěli zakoupit originální karetní hru, tak máte také možnost, protože první sada Munchkin, která celou řadu v roce 2001 odstartovala, je nyní i v češtině a stojí jen 399,-.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama