Veterán z BioWare Mark Darrah se vrací ke čtvrté Dragon Age
Dragon Age: Dreadwolf Novinka Veterán z BioWare Mark Darrah se vrací ke čtvrté Dragon Age

Veterán z BioWare Mark Darrah se vrací ke čtvrté Dragon Age

Pavlína Nouzová

Pavlína Nouzová

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

On a část Mass Effect týmu pomůžou s doladěním hry.

Reklama

"Jsem." Tuhle velmi krátkou větu napsal před pár dny na Twitter Mark Darrah, vývojář s mnoha roky zkušeností, když potvrzoval, že je zpět v týmu tvořícím čtvrtý díl Dragon Age. Ve studiu BioWare strávil skoro čtvrt století, avšak před více než dvěma roky ho opustil - podobně jako další známá jména. Svými zkušenostmi chce ale nyní přispět k dokončení titulu Dragon Age: Dreadwolf, který vzniká už od roku 2015.

Darrah v minulosti působil u BioWare jako výkonný producent a podílel se i na sérii Baldur's Gate. Stál taky za zrodem všech tří dílů Dragon Age. Nyní se ale nevrací do stejné role. "Tým okolo Dragon Age má už teď silné lidi ve vedení," uvedl na svém kanálu na Youtube. Podle serveru VentureBeat by měl působit jako konzultant, který mimo jiné zajistí plynulé navázání čtvrtého dílu na ducha trilogie.

Firma EA taky oznámila, že s vývojem hry pomůže část týmu, který momentálně pracuje na novém dílu další série od BioWare Mass Effect. Zjednodušeně řečeno: fantasy RPG vyžaduje poslední kroky a nějaké to "leštění", kdežto vesmírné RPG je stále ve fázi předprodukce, a tak na něm prozatím bude pracovat jen menší skupina.

"Pokračujeme ve vylepšování Dreadwolfa a u toho se zaměřujeme na věci, na kterých našim fanouškům nejvíce záleží. Zatímco propojujeme nově nabyté zkušenosti s odkazem série, k týmu se připojil Mark Darrah jakožto konzultant," uvedl Gary McKay z vedení BioWare.

Čtvrtý díl Dragon Age byl oficiálně oznámen v roce 2018 a v postprodukci je od loňského září, od té doby unikly i záběry z alfa verze hry. Jak je znát z názvu, soustředit se bude na Solase, jednu z nejdůležitějších postav třetího dílu. Na konci jsme se o něm dozvěděli, že ve skutečnosti není úplně nevinný elfí bezdomovec, a ve čtvrtém díle bude pravděpodobně hlavním záporákem. Kdy hra vyjde, zatím není jasné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama