Veteráni série Battlefield chtějí vytvořit FPS nové generace
Novinka Veteráni série Battlefield chtějí vytvořit FPS nové generace

Veteráni série Battlefield chtějí vytvořit FPS nové generace

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

V čele nově založeného studia stojí vývojář s přezdívkou Mr Battlefield.

Reklama

Dlouholetý kreativní ředitel série Battlefield Lars Gustavsson oznámil společně s dalšími veterány ze studia DICE založení vlastního studia. Nový celek nese název Time To Kill Games (zkráceně TTK Games ) a bude sídlit ve švédském Stockholmu.

Pozici CEO a kreativního ředitele obsadil zmíněný Lars Gustavsson, který dlouhých 22 let ve studiu DICE ovlivňoval směřování série Battlefield. Jako kreativní ředitel se podílel na hrách Battlefield 4, Battlefield 1, Battlefield 1943 i obou dílech Bad Company. Vývoj dalších dílů pomáhal formovat z pozice producenta nebo vedoucího designéra multiplayeru. Studio opustil na podzim loňského roku. O tom, jak moc byl Gustavsson s populární akční sérií propojen, asi nejlépe dokládá jeho přezdívka Mr Battlefield.

Kromě Gustavssona do nově zformovaného TTK Games přešli další tři vývojáři, kteří v DICE pracovali na předních pozicích. Konkrétně jde o Daniela Berlina (Lead World Designer Battlefieldu 1), Vidara Nigrena (ředitel vývoje enginu Frostbite) a Petera Holese (dlouholetý Art Director v DICE LA).

O svém připravovaném titulu zástupci studia zatím prozradili pouze to, že má jít o multiplayerovou akci nové generace, což vzhledem k historii zakladatelů není příliš překvapivé. Z aktuálně nabízených pozic je dále zřejmé, že by hra měla běžet na Unreal Enginu. Další podrobnosti zatím neznáme.

Veteráni série Battlefield chtějí vytvořit FPS nové generace
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama