vga-real-time
Blogy čtenářů Článek VGA Real-time

VGA Real-time

VGA Real-time. Informace přímo z dění.

Reklama

VGA Real-time. Informace přímo z dění.

UPOZORNĚNÍ: Článek je hodně subjektivní

02:44 am

6 hodin před obrazovkou, netrpěliví čekáme až skončí "rubačka". Na stole dva monitory.  Na jednom VGA a IRC kde s klukama (dorostCZ, Winkja, k770i, Lambda, Vernys a laada) kecáme a na druhém už píši tento článek. Je už 2:45 am a nám se představuje už daší světová premiéra a to od Bioware!

První reakce zní asi takto, dovoluji si citovat: vernys: YEEEEEEEEEEEH, JakER: Božííííííííííííí, k770i: Dostal jsem zástavu srdce, dorostCZ: JooooOOOOOOOO!!!!

 

 

Zkrátka je to úžasné. Mass Effect 3 se přesouvá na Zem. Nemůžu to představovat dlouho, protože toho před námi je ještě hodně. Teď je reklama tak napíši shrnutí.

Ze začátku se nám představila taneční skupina, kterou Neil Patrick Harrison (u nás více znám jako Barney Stinson) hned postřílel AK-47 a krásně nás uvedl na Video Game Awards. Následovalo ihned ocenění o Nejlepší Studio roku, které si zasloužile odneslo Bioware.

Dále se nám představil projekt od Bethesda studio: Elder Scrolls V: Skyrim o kterém jsme se více nedozvěděli.

 

Už to zase pokračuje. Tak se posuneme. Best First Person Shooter. Halo reach, Bioschock, Battlefield, Call of Duty Balck Ops atd. Po napínání ovšem vyhrálo Call fo Duty Balck Ops. Překvapivě. :)

Na to celé IRC bylo zklamáno. Všichni jsme fandili Battlefieldu.

 

Po vtipné scénce a narážkou na oblíbený pořad How I met Your Mother a narážkou na Neilův vztah ke hrám, se nám představilo Resistnace 3. Akční videjko propojené s gameplay záběry na nás udělalo dojem.

Během celého programu se nám postupně představovali charaktery nominované na Character of the Year: Ezio, Kratos, John Marston a my čekáme netrpělivě na další...

 

Někdy brzo ráno (později)

A je tu zase reklama (jak již tradičně - kam se na ně hrabe naše české televize). Po krátké reklamě show opět pokračuje a nám se ukazuje další z mnoha hezkých filmečků. Tentokrát na God of War 3. Trailer sice pěkný, ale my se stále rozplýváme nad celkovou 3D projekcí haly o které jsme vám zatím nic neřekl. V celém prostoru předávání cen je udělán zajímavý systém 3D projekce, který vytváří jedno z nejzajímavějších audiovizuálních televizních pořadů  co jsem kdy viděl. Ale nemůžu se zde rozplývat nad prostory, když se šíleným tempem show pokračuje.

Na pódium nastupuje další překrásná dáma a představuje další ocenění: Dabing. Našimi favority jsou John Marston a Illusive Man. Největším překvapením ovšem bylo, že vyhrál... Neil Patrick Harrison jakožto Spider-Man/Peter Parker! Zajímavé že?

Na pódium přichází Tony Hawk. Což mě překvapuje, zvláště po tom jak muzkazili jméno (alespoň v herním světě) a ještě uvádí světovou premiéru - Prototype 2? Nějak mi uchází pointa. Že by Prototype na skateboardu?

 

Po daší z vtipných scének nastoupil na podium Guilermo del Toro a představil nám jeho horrorový projket - InSane a zároveň přečetl nominace o Nejlepší Nezávsilou hru, kterou vyhrálo Limbo!

 

 

 

03:31 am

VGA už pomalu vyčerpává všechny nominace a ohlášení. Nám se ohlašuje Forza 4. Ale my spíše netrpělivě čekáme na světovou premiéru toho tajemného teaseru. Všichni doufáme v Half-Life. Ať už Episode 3 nebo rovnou Half-Life 3 (spousty věcí z teaseru tomu nasvědčují). A zde se stalo pro mě největší zklamání z večera... (ne, reklama to nebyla).

Ohlášení teaseru je zde a náš adrenalin v krvi stoupá - SSX - Všechen adrenalin si vybíjíme všude okolo - Zuříme: Néééééé, WTF??!!!, TO SNAD NE??, To si dělaj pr*el. Takhle vypadali naše reakce.

Proč SSX? Odpověď nám ovšem neposkytl ani Keefer (zprostředkovatel streamu, který nás o reklamách "bavil" přepínáním programů či pouštěním videí. Kdyby jen tak neřval!).

 

 

 

Dále se nám ukázal Uncharted 3. Všichni ho očekávali, ale my PCčkáři jsme moc rozházeni nebyli. Večer končí. Jaká škoda. Titulky už běží...

Bylo toho skutečně hodně a já to vše nestíhal ani psát. Tak si to shrneme:

 

Nejočekávanější hra Portal 2

Vývojářské studio roku  BioWare

Akční adventura roku  Assassins Creed: Brotherhood

Střílečka roku Call of Duty: Black Ops

Charakter roku Srgt. Frank Woods (CoD:BO)

Nejlepší dabing (muž) Neil Patrick Harris (jako Peter Parker, Spider-Man: Shattered Dimensions)

Nejlepší dabing (žena) Tricia Helfer (jako Sarah Kerrigan, StarCraft II: Wings of Liberty)

Nezávislá hra roku Limbo

Nejlepší RPG roku Mass Effect 2

Hra podle filmu Scott Pilgrim vs. the World: The Game

Multiplayer Halo: Reach

Nejlepší závody Need for Speed: Hot Pursuit

Hudební hra roku  Rock Band 3

Soundtrack roku DJ Hero 2

Nejlepší herní song "Far Away" by José González - Red Dead Redemption

"Best Original Score" Red Dead Redemption

Nejlepší DLC Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Grafika roku God of War III

Nejlepší hra ke stažení Costume Quest

Nejlepší hra pro sport jednotlivců Tiger Woods PGA Tour 11

Nejlepší týmový sport NBA 2K11

Best Handheld Game God of War: Ghost of Sparta

Best Xbox 360 Game Mass Effect 2

Best PS3 Game God of War III

Best Wii Game Super Mario Galaxy 2

Best PC Game StarCraft II: Wings of Liberty

 

14:24 pm

VGA byl pro mě hned po E3 herní událostí roku. Ačkoliv jsme se nedočkali Valve, čekání stálo za to. Těch šest hodin před monitorem a potom na IRC kanálu kde jsme netrpělivě odpočítávali až to započne. Vše se událo hrozně rychle a než jsme se stihli nadít, už byly titulky. Díky všem co byli na IRC!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama