Video Game High School - Kdo chce být progamerem? (webseriál)
Blogy čtenářů Článek Video Game High School - Kdo chce být progamerem? (webseriál)

Video Game High School - Kdo chce být progamerem? (webseriál)

Video Game High School je projekt několika nadšenců, který spojuje skvělé efekty, zajímavý příběh a slušnou dávku zábavy do webseriálu, na který se…

Reklama

Video Game High School je projekt několika nadšenců, který spojuje skvělé efekty, zajímavý příběh a slušnou dávku zábavy do webseriálu, na který se může kdokoliv zdarma podívat. O co vlastně jde?

 

 

Co to tedy je?

Video Game High School, dále už jen VGHS, je webseriál s velkým potenciálem. To především z toho důvodu, že na něm pracuje spousta velmi oblíbených lidí. Freddie Wong s Brandonem Laatchem (YouTube channel FreddieW) tvoří dvojici, která je známa svými povětšinou vtipnými a akčními videi, která mají často úžasné efekty, za které by se nemusel stydět leckterý seriál či film. Na projektu dále pracuje Matt Arnold, jakožto scénárista a Desmond Dolly jako režisér.

 

Celková stopáž první série VGHS je 2 hodiny a my se na to celé můžeme podívat prostřednictvím devíti epizod, jejichž délka se pohybuje od 8 do 20 minut. VGHS vychází na stránce rocketjump.com každý čtvrtek večer, momentálně jsou již k vidění čtyři epizody.

 

TRAILER:

 

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/H8ScNjBd118" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

O co tam jde?

Příběh VGHS je o běžném chlapci Brianu Dohenym, přezdívaném BrianD, který se podobá klasickým představám o nerdech. Nemá moc přátel, nechodí na žádné pařby, zato vysedává doma u počítače a hraje Field of Fire, populární FPS hru (čím se tvůrci inspirovali při vymýšlení názvu, to vám asi došlo).

 

 

Jednoho dne se na server, na kterém BrianD zrovna hraje, přihlásí progamerská hvězda The Law. Brian ho shodou náhod zabije a díky tomu se dostane na Video Game High School - nejlepší progamerskou školu v zemi - a zábava může začít.

 

Cesta na vrchol

Brian to všechno samozřejmě nebude mít jednoduché. VGHS není až taková, jakou si ji původně Brian představoval, a tak bude muset přijít na to, jak se vyrovnat s arogancí a třeba i nepřátelstvím ostatních studentů. Bude si muset najít nové přátele, aby na to všechno nebyl sám. Navíc Brian by se rád stal členem školního elitního FPS týmu, který vede pěkná Jenny Matrix, která se Brianovi nejspíše líbí, jenže to vypadá, že s ní chodí hvězda The Law.

 

 

 

V době, kdy jsem psal tento článek, byli vydané teprve čtyři epizody, takže ještě nemohu odhadnout, kam se to celé bude ubírat a jak to dopadne, rozhodně ale mohu zhodnotit technické zpracování které je výborné. Kamera je dobrá, zvuky také, ale ta pravá paráda začíná teprve, když přijde na efekty. Hry, které postavy hrají, jsou zprostředkovány skrz skutečné záběry, tudíž když Brian hraje Field of Fire, skutečně ho vidíte, jak pobíhá někde po bitevním poli se zbraní. Když se zrovna hraje závodní hra, dočkáme se i driftování a vše vypadá skvěle. Pokud vás zajímá, jak se tvůrci dostali k penězům na zrealizování tohoto projektu, tak je to především díky 'Kickstarteru', přes který získali peníze od fanoušků. Navíc například zbraně pro natáčení zapůjčují různé společnosti, které toto nejspíše vidí jako dobrou reklamu.

 

 

Shrnutí

VGHS je webseriál, který podle mě má potenciál zaujmout každého hráče. Ono když to tak vezmeme, tak máme samé seriály o doktorech, zpěvácích a podobných lidech, ale seriál o hráčích, těch asi moc není. A tenhle je skutečně dobrý. Navíc je to celé okořeněné vtipnými scénami, takže já osobně se nemohu dočkat každého nového dílu.

 

Jo, a pro lidi, kteří nemluví anglicky nebo by se prostě radši podívali na video s nějakými titulky - mám dobrou zprávu. Server VideaČesky.cz bude seriál překládat. Toto úterý večer by se tam měl objevit první díl s českými titulky a další budou následovat vždy po týdnu. Věřím, že překlad bude kvalitní, protože překladatelé na VideaČesky jsou skutečně dobří.

 

Tak na co ještě čekáte? Kupte si popcorn a colu a pusťte se do sledování.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama