Videoherní divize Warner Bros. se nakonec neprodává
Novinka Videoherní divize Warner Bros. se nakonec neprodává

Videoherní divize Warner Bros. se nakonec neprodává

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Windows PC Xbox Xbox One

Alespoň prozatím.

Reklama

O tom, že americká telekomunikační společnost AT&T údajně plánovala prodat videoherní divizi Warner Bros. Interactive Entertainment, jsme vás informovali již v červnu, kdy o jejich koupi měl projevit zájem i Microsoft.

Nakonec to však vypadá, že k jejich prodeji nedojde, jelikož ředitel konglomerátu WarnerMedia, Jason Kilar, poslal svým zaměstnancům e-mail, ve kterém vysvětloval restrukturalizaci firmy a fakt, že Warner Bros. Interactive zůstávají součástí skupiny studií a sítí Warner Bros.

"Filmová divize Warner Bros. zůstává vedena předsedou Toby Emmerichem. Televizní divizi bude i nadále vést předseda Peter Roth. Warner Bros. Interactive zůstává součástí naší skupiny studií a sítí, společně s DC vedených Pamem Liffordem a dětské, young-adult a klasické divize vedené Tomem Ascheimem, kdy se všechny zaměřují na uspokojování fanoušků našimi značkami a franšízami skrze hry a další interaktivní zážitky."

Původním důvodem prodeje bylo velké zadlužení firmy AT&T (více jak 200 miliard dolarů), avšak vypadá to, že ta se nakonec místo prodávání rozhodla, že raději přistoupí k velké restrukturalizaci a propouštění jednotlivých zaměstnanců. To sice neznamená, že videoherní divize se v budoucnu nakonec neprodá, avšak rozhodně ne v dohledné době.

Pro připomenutí uvádíme, že Rocksteady, tedy jedno ze studií, které patří právě do této herní divize, oznámilo práce na videoherním zpracování Suicide Squad, o němž se dočkáme více informací 22. srpna na DC FanDome.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama