Víme, jak se hraje Mass Effect 3
Mass Effect 3 Novinka Víme, jak se hraje Mass Effect 3

Víme, jak se hraje Mass Effect 3

Daniel Kremser

Daniel Kremser

18

Trojka přináší ohromnou porci dynamiky a pohybu, nepřátele se kryjí, přidáno boxování a spoustu dalšího.

Reklama

Redaktoři IGN se jako jedni z prvních na světě dostali k hratelné ukázce nejočekávanějšího RPG a jejich dojmy jsou ryze pozitivní.

Nejvíce nadšeni byli především z inovovaného krycího systému. Zatímco přestřelky v druhém díle byly až moc statické, trojka přináší ohromnou porci dynamiky a pohybu. Nepřátelé již pouze nestojí za sloupem anebo nenabíhají do dráhy vaším kulkám. Naopak se nyní dynamicky přesunují a efektně kryty využívají. Samozřejmě i pro nás, hráče je využívání krytu daleko jednodušší a přechody mezi během a krytím jsou mnohem plynulejší.

Tato změna s sebou také přináší přidání bitek nablízko. Minule to totiž nebyla žádná sláva a tak BioWare přidali velkou porci nových animací a v Mass Effectu se nyní dá i v menším boxovat. Navíc redaktor zaznamenal i přítomnost jakýchsi quick time events, díky kterým můžeme protivníka nemilosrdně poslat k podlaze. Údajně bude mít každá třída dokonce svůj jedinečný bojový styl. Mezi další novinky patří třeba skutečné kulaté granáty, které do taktiky přidávají novou proměnnou.

Naproti tomu o příběhu nám toho IGN zas tak moc neodhalili. Jejich ukázka se točila okolo eskortování kroganské princezny za pomoci Liary a Garruse. A samozřejmě nechybí ani stylové vymetení s vojáky Cerberusu.

Jako poslední ještě zmíníme ztvárnění zbraní. Vizuálně se sice vůbec nezměnily, ale jejich chování je nyní stokrát lepší. IGN dokonce popisuje poměrně uvěřitelný zpětný ráz a každá zbraň má své skutečné a jedinečné vlastnosti.

Celkově vypadá třetí Mass Effect téměř stejně jako dvojka, ale herní zážitek posouvá skrze malé detaily na mnohem vyšší úroveň. Již teď litujeme odkladu na rok 2012, ovšem určitě se pořádné ukázky všichni dočkáme na E3, tak snad bude naše zvědavost na nějaký čas ukojena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama