VR set od tvůrce Oculusu vás dokáže při neúspěchu ve hře zabít
Novinka VR set od tvůrce Oculusu vás dokáže při neúspěchu ve hře zabít

VR set od tvůrce Oculusu vás dokáže při neúspěchu ve hře zabít

Ondřej Zeman

Ondřej Zeman

13

Za selhání vás hra ztrestá reálnou smrtí.

Reklama

Zakladatel společnosti Oculus Palmer Luckey, který má na svědomí Oculus Meta přišel se zajímavým vynálezem, jenž posouvá herní zážitek na úplně novou úroveň. Stvořil VR headset, který toho, kdo jej má nasazený dokáže při neúspěchu ve hře zabít v případě, že při hraní selže a bídně zahyne. K vytvoření tohoto kousku jej podle jeho slov vedlo toto: "Myšlenka propojení vašeho skutečného života s vaším virtuálním avatarem mě vždy fascinovala - okamžitě zvýšíte sázky na maximální úroveň a donutíte lidi zásadně přehodnotit způsob, jakým komunikují s virtuálním světem a hráči v něm... pouze hrozba vážných následků může způsobit, že se hra bude zdát skutečná vám i všem ostatním lidem ve hře,"

VR set od tvůrce Oculusu vás dokáže při neúspěchu ve hře zabít

A jakže vás přesně jeho geniální vynález zabije? Ve svém blogu napsal, že VR set nastavil tak, aby při prohře explodoval, čímž svého uživatele automaticky popraví. Inspirací pro Luckeyho bylo anime Sword Art Online, kde byla přesně taková hračka k dispozici. Hodně dlouho přemýšlel nad tím, jak uživatele při neúspěchu zabít. Nakonec přišel s myšlenkou výbušniny, jejíž fungování popisuje takto: "Když se zobrazí vhodná obrazovka pro ukončení hry, nálože se odpálí a okamžitě zničí mozek uživatele,"

Tvůrce Oculus Meta Luckey svůj nejnovější výtvor aktuálně prezentuje jako umělecké dílo, které je prvním VR zařízením, jež je schopné uživatele skutečně zabít. Dle něj však nemá být poslední, takže je možné, že časem přijde s dalším vynálezem, kterým se pokusí přiblížit realitu ke hrám a naopak. Vzhledem k tomu, že žádný projekt není v rámci herního průmyslu zcela bezchybnou záležitostí, budou se jeho testovací subjekty muset obrnit velkou mírou odvahy a především se modlit v to, že zrovna oni při hraní nenarazí na bugy, protože zatímco v jiných hrách by následovalo načtení pozice, zde by už nebylo možnosti návratu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama