Všichni proti všem
Blogy čtenářů Článek Všichni proti všem

Všichni proti všem

Anonymní

Anonymní

Upozornění text nemá povzbuzovat flame a trollování a proto by ho neměl číst nikdo! :-D

Reklama

Upozornění text nemá povzbuzovat flame a trollování a proto by ho neměl číst nikdo! :-D

 

Nyní však na trošku veselejší ač vážnější kapitolu. Určitě znáte internetové " diskuse ", když se dostanou ke slovu témata jako konzole vs . PC, PS3 vs . Xbox360 zda AMD vs Nvidia . Ono se to rozumnými diskusemi ve většině případů ani nedá nazvat, spíše jde o tvrdohlavé a z hlediska celku i bezvýznamné prosazování svého názoru bez akceptování názoru druhého. Neobjektivní obhajování své oblíbené značky bez ohledu na její nedostatky sice může zpočátku bavit druhé čtenáře, ale postupem času začne lézt na nervy. Nejtěžší obhajobu však podle mě skládají hráči PC platformy. Vždyť nebudeme daleko od pravdy, když řekneme, že PC je ráj pirátů. Sám jsem hráč PC platformy no nebudu si nasazovat růžové brýle a plácat se po ramenou, že na PC se nepiráti. Ani obligátní výmluva, že existují digitální distribuční systémy jako Steam , Direct 2 drive či Impulse nezabere, protože nepředpokládám, že by prodeje na těchto systémech byly nějak závratné.

 

Konzolím děkujeme!

Upřímně musím přiznat, že kdyby neexistovaly konzole, tak by neexistovaly ani velkorozpočtové AAA projekty, které každoročně obsazují přední místa žebříčků TOP 10 her daného roku. A kdo tvrdí , že Steam a spol . nezveřejňují své prodeje , mám další logický argument. Proč se do PC verzí neinvestuje více peněz, když je tak zisková ? Vždyť ty peníze by se daly krásně využít na podporu nových technologií, či na lepší optimalizaci. Odpověď je jednoduchá a prozradil nám ji například producent F1 2011 , když vysvětloval proč nebude mít multiplayer 24 hráčů. Prozradil , že konzole nejsou natolik výkonné aby to zvládli, a PC verzi se z ekonomického hlediska upravovat nevyplatí ( kvůli malému počtu kupujících ).

 

Pirátí! Ale né ti z Karibiku

Další jednoduchá otázka : proč se na PC platformě piráti nejvíce? Logická odpověď, která se hned nabízí je ta, že PC je nejvíce a nejjednodušší se na ní hrají pirátské kopie. No co dělají naše milé vydavatelské společnosti? ... Místo toho aby nám, PC hráčům nabídli co nejvíce možností, nesmyslně nás omezují různými DRM ochranami , které místo toho, aby se zabránilo úniku warez kopií spíše odrazují poctivých kupujících. Hřebík do rakve pak zabije Ubisoft, když prozradí, že je s výsledky práce úplně spokojená.

 

 

Na druhé straně , po letech stagnace PC herního průmyslu vidíme konečně , že se věci pohnuly k lepšímu. Jak se to projevuje ? Například tím, že v minulosti Dice věnovali speciální pozornost PC verzi Battlefield 3. A proč ? Neboť Bad Company 2 se na této platformě velmi dobře prodávala . Její příklad následuje idSoft s Rage či tvůrci Zaklínače. Všechny zmíněné studie pochopili, že PC hráči jsou od těch konzolových velmi rozdílný. Vždyť se stačí zeptat proč se hry podle filmů nepřipravují na PC platformu. Jednoduše proto, že PC hráč je větší spekulant a nekoupí si každé DVD s hrou, které má lákavý název nebo pěkný lesklý obal. PC hráči třeba ukázat, že se o něj studio stará, že o produkt který si koupil dbá ( myslíte si, že proč jsou Blizzard a Valve na PC platformě tak úspěšní ). PC hráč nepotřebuje placené DLC , jemu stačí mod tools, kde si dokáže DLC vytvořit sám doma a zdarma. Jemu stačí, aby viděl, že si nový PC nekoupil nadarmo a že si může vychutnat nejnovější tituly v DX11 ve Full HD. A samozřejmě PC hráč není ani natolik hloupý ( tím nechci naznačit, že by konzolový hráči byli ), aby si koupil pokračování pouze kvůli tomu, že se mu první díl líbil ( viz. Dragon Age ) . Proto si myslím, že když si studia uvědomí tento fakt , nejenže budou mít více fanoušků, ale i více prodaných kopií na mnoha zatracovaná a podle některých mrtvé platformě.

 

Sám hraju na obou platformách PC i konzolích (PS3 teď nově Xbox One a do budoucna pořídím PS4). Proč někdo vyhodí prachy za konzole? No protože exkluzivity! Ale pokud chci zažít herní nirvánu sednu k PC a hraju na ultra. Sám se snažím PC zlepšovat a pokud budou i finance (Ťuk,ťuk klepu na dřevo) :-D tak v tom hodlám pokračovat.

 

Článek pouze k zamyšlení. Není určen k dohadám a diskuzím co je lepší. Člověk dále jen HRÁČ si vybere tu svou platformu na které se mu dobře hraje. A když řekne i debilní argument proč ta jeho platforma je lepší? Jenom dobře! Blbý argument taky argument. Tím chci říct že, nakonec je to jeho vlastní rozhodnutí a vyvracet mu jej je blbost. Hráč má svou vlastní představu tak proč mu ji měnit. A kdyby přece jenom někdo měnit chtěl, tak uvázne v kolotoči nesmyslných diskuzí. A to neplatí jenom u herních platformách ale ze vším. Kolo vs Auto, WC vs Kadibutka,kuřecí vs hovězí, mobil vs pevná linka, šachy vs tamagotchi atd. Káždý máme svůj názor a tak je to správně. Nesprávné to bude tehdy když si zaním nebudeme stát.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama