Vybíráme nejlepší herní notebooky pod stromeček
Novinka Vybíráme nejlepší herní notebooky pod stromeček

Vybíráme nejlepší herní notebooky pod stromeček

Inzerce

Inzerce

Reklama

Vybíráte pro někoho z rodiny herní notebook nebo si jen chcete sami udělat pod stromečkem radost? Podívejte se, co nabízí předvánoční trh a jaké máte možnosti. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší stroje!

Multimediální notebook do 25 tisíc

U notebooků do 25 tisíc se bavíme spíše o multimediálním zařízení než herním. Sloužit bude dobře občasným hráčům, kteří nekladou vysoké nároky, notebook používají jak na práci, tak ale i ke sledování filmů. Ocení ho také studenti.

Prvním vybraným je Asus TUF Gaming (FX504GE-DM122T) s čtyřjádrovým procesorem Intel Core i5 – 8300H, který má dostatek výkonu a spolu s 8 GB operační paměti a grafickým čipem NVIDIA GeForce GTX 1050Ti zajistí dostatek výkonu pro všechna multimédia a většinu her na střední detaily. Velkou výhodou je kombinace dvou úložných disků. Pro rychlý běh operačního systému je k dispozici 128GB SSD, na uložení her a filmů dobře poslouží HDD o velikosti 1 TB. Displej má tradiční úhlopříčku 15,6" a Full HD rozlišení.

Velmi podobné parametry má také notebook MSI GL63 8RC-255CZ. Pro jeho koupi by mohla hrát do karet cena, která je o něco nižší. Stejný procesor a čip má rovněž Acer Nitro 5 (NH.Q3LEC.006), jež se ale liší vnitřním úložištěm. K dispozici je pouze jeden SSD, ovšem jeho velikost je 512 GB.

Herní notebook do 40 tisíc

Tyto notebooky již poslouží zapálenějším hráčům, kteří potřebují dostatek výkonu, ale přitom stále ocení možnost se zařízením cestovat. Obvykle si je kupují ti, kteří hrají na klasickém PC, ale zároveň očekávají, že i jejich notebook zvládne nejnovější hry.

Poohlédnout se můžete například po Acer Predator Helios 300 (NH.Q3FEC.005) s procesorem Intel Core i7-8750H a 16 GB RAM. Tomuto duu sekunduje grafický čip NVIDIA GeForce GTX 1060 se 6 GB. Samozřejmostí je podsvícená herní klávesnice a plná konektivita. Displej má opět tradičních 15,6“ a Full HD rozlišení. K dispozici je také dvojice disků (SSD 256 GB a HDD 1 TB).

Pro fanoušky HP je tu HP OMEN 17-an103nc s procesorem i5-8300H a 8 GB RAM. Zbytek parametrů je identický s předchozím zmíněným, ovšem cena je téměř o 5 tisíc korun nižší. Velkým bonusem jsou reproduktory Bang & Olufsen, které zajistí také skvělý zvuk.

Podívejte se také na MSI GP63 8RE-627CZ s extrémně výkonným šestijádrovým procesorem Intel Core i7-8750H a 16 GB RAM. Grafický čip zůstává stejný, ovšem SSD disk v tomto případě klesl na 128 GB. Pevný disk si zachoval kapacitu 1 TB. Notebook je připraven i pro virtuální realitu.

Herní notebooky nad 50 tisíc

Specialitou na trhu herních notebooků jsou zařízení Eurocom. Některá z nich dokonce podporují výměnu vnitřních dílů za nové, výkonnější. Z těchto důvodů jsou notebooky Eurocom pro mnoho hráčů tím pravým vysněným strojem. Počítejte ovšem, že sáhnete opravdu hluboko do peněženky.

Eurocom Q6 (MAX-Q) s 15,6" UHD displejem. Procesor Intel Core i7-8750 H a obří 32GB operační paměť bude stačit opravdu náročným hráčům, stejně jako grafický čip NVIDIA GeForce GTX 1070 s 8 GB GDDR5. Notebook i přes svou tloušťku pouhých 18,6 mm disponuje dvojicí disků (SSD, HDD) s kapacitou 1 TB na každém z nich. Notebook je samozřejmě připraven také na virtuální realitu a má plnou konektivitu.

Pokud jste spíše nakloněni k jiným výrobcům, poohlédněte se také po noteboocích Asus. Například Asus ROG Zephyrus M GM501GS-EI003T obsahuje procesor Intel Core i7-8750H a 16 GB RAM. Grafický čip je identický jako v notebooku Eurocom Q6, avšak úložiště je menší (SSD 256 GB, HDD 1 TB).

Na trhu jsou ale i větší herní notebooky s úhlopříčkou 17,3" a Full HD rozlišením. Je jím třeba MSI GS73 8RF-025Cz Stealth, jež disponuje stejným procesorem a grafickým čipem jako výše zmíněný Asus ROG. Vnitřní úložiště ovšem v případě HDD vystoupalo na 2 TB.

A pokud jste ještě pořád na vážkách, i přes přečtení tohoto článku, podívejte se na další kritéria, která hrají při výběru notebooku roli.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama