Novinka Vychází Ukraine War Stories, první vážná hra o válce na Ukrajině

Vychází Ukraine War Stories, první vážná hra o válce na Ukrajině

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

2
Platformy Windows PC

Hra je k dispozici zdarma.

Reklama

Bylo jen otázkou času, než o aktuálně probíhající válce na Ukrajině začnou vznikat první hry. Několik titulů již vyšlo. Jednalo se ale spíše o vtipné hříčky od jednotlivých ukrajinských vývojářů, které s nadsázkou poukazovaly na neúspěchy ruské armády v probíhajícím konfliktu.

Dobrým příkladem takového titulu je například Ukrainian fArmy, kde pomocí zemědělské techniky odtahuje ruskou techniku. Zmínit můžeme rovněž hru eBayraktar, která oslavuje úspěšné nasazení tureckých dronů Bayraktar TB2 v rukou ukrajinské armády.

Pokud byste si však chtěli zahrát něco o poznání vážnějšího, tak by vás mohl zaujmout čerstvě vydaný titul Ukraine War Stories. Jedná se grafickou novelu od ukrajinského týmu Strani Games. Hlavní devizou hry by měl příběh, který vykresluje především okamžiky bezprostředně po vpádu ruských vojsk na Ukrajinu. Zásadním datem je proto 24. únor, kdy k invazi došlo.

Vývojáři popisují, že příběh hry vychází ze skutečných událostí a výpovědí očitých svědků. Ukraine War Stories se tak primárně zaměřuje na příběhy civilistů, kteří po začátku konfliktu uvízli na Ruskem okupovaném území.

Hra je bezplatně k dostání na Steamu. Kromě výše přiloženého traileru si můžete níže podívat na záběry z hraní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama