Vydání Summon Night 6 a dalších her na západě potvrzeno
Novinka Vydání Summon Night 6 a dalších her na západě potvrzeno

Vydání Summon Night 6 a dalších her na západě potvrzeno

Ivan Jeziorek

Ivan Jeziorek

Dále se lokalizace dočká třeba Fate/Extella, nové Story of Seasons anebo Akiba’s Beat.

Reklama

Pomalu, nebo možná spíše mílovými kroky, se blíží velký herní svátek aka E3 a bez povšimnutí nezůstal ani mezi japonskými vydavateli her. Objevilo se tady několik nových zpráv, týkajících se lokalizace některých titulů pro západ.

Summon Night 6: Lost Borders

(PS4, PS Vita - začátek roku 2017)

První z nich může být třeba Summon Night 6, kterou pro PlayStation 4 a PS Vitu vydá v Severní a Jižní Americe a v Evropě v 1. čtvrtletí roku 2017 společnost Gaijinworks. Podle zpráv bude připravena v krabicové verzi pouze v Severní Americe a v digitální podobě přes PlayStation Store i v Jižní Americe a Evropě. Bohužel pouze prostřednictvím obchodu Gaijinworks bude k mání limitovaná deluxe edice, ale podrobnosti o ni se dovíme až na E3.

Summon Night 6: Lost Borders vypráví emocionální příběh o přátelství a velkém objevu. Začínáte na řídce osídleném kokonovém světě Fillujah. Zde také žijí v totální virtuální izolaci tři hlavní postavy Raj, Amu a Ist. Každého doprovází pouze jediný společník, létající sidekick s nepředstavitelnými schopnostmi. Všichni tři jsou pak velmi překvapeni, když se v jejich světě začnou náhle objevovat, doslova z čistého modrého nebe, cizinci.

Při hraní Lost Borders nemusíte znát předchozí díly série, ale její fanoušci poznají, že tajemní cizinci jsou ve skutečnosti postavy ze všech dílů hlavní řady Summon Night.

Summon Night 6: Lost Borders v Japonsku vyšel k 15. výročí série.

Další série her pak spadá pod XSEED Games a nás na oznámení může mrzet pouze to, že je určeno pouze pro Severní Ameriku. Jak už ale bývá zvykem, jde přeci jen o výraznější trh a ve spojení s E3 je logické, že se o Evropu začnou vydavatelé zajímat až později.

Akiba's Beat

(PS4, PS Vita - zima 2016)

Acquire připravují pro PlayStation 4 a PS Vitu další díl Akiba’s série. Jde o akční RPG, odehrávající se opět v realisticky vytvořené Akihabaře. Hlavní hrdina a jeho přátelé zde zůstanou uvězněni ve vymyšleném světě, ve kterém se stále opakuje jen neděle. Více se o hře dovíte z našeho posledního přehledu japonských novinek.

Corpse Party

(3DS - léto 2016)

Tato již kultovní hororová série se dostane v Severní Americe také na konzole 3DS. Jde o předělávku původně PSP hry z roku 2011 v lepší grafické kvalitě, s novým hudebním doprovodem, 3D klíčovými scénami a novými 4 kapitolami, vysvětlující předtím trochu matoucí příběh.

Skupina japonských studentů střední školy se neúmyslně prostřednictvím pohanského rituálu ocitnou ve zcela jiném prostoru, vytvořeném ozvěnou dávno zbourané školní budovy, ve které došlo k sérii brutálních vražd. Jak to asi se skupinkou dopadne, nemusím říkat. Poznámka: V současné době se připravuje i hraná verze původní herní předlohy.

Exile’s End

(PS4, PS Vita, Wii U - léto 2016)Temný a futuristický 2D sidescroller v adventurním stylu se spoustou puzzle nabízí hodně příležitostí k průzkumu a boj proti nebezpečným mimozemšťanům. Hra čerpá svou inspiraci z klasických plošinovek a nabízí několik zakončení.

Fate/Extella: The Umbral Star

(PS4, PS Vita - zima 2016)

Jde o samostatný příběh od uznávané scénáristky série Kinoko Nasu. Odehrává se po událostech, popsaných ve Fate/Extra a ukazuje nám svět po válce Holy Grail. Hráči si prožijí příběh z nezávislého pohledu tří hrdinek a postaví se celé řadě nepřátel z různých dílů série Fate. Potkají se také s hrdiny z Fate/stay night, Fate/Apocrypha a Fate/Grand Order. "Chtěli jsme po dokončení předchozí hry udělat něco, co by se dostalo až pod povrch příběhu." říká o hře Takashi Takeuchi z Marvelous a dodává: "Hra si v ničem neodporuje s Fate/Stay Night a ani není pouhým pokračováním Fate/Extra."

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II

(PS3, PS Vita - konec roku 2016)

The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II začíná měsíc po Trails of Cold Steel. Nabízí rychlý, taktický, turn-based boj obohacený o nové možnosti. Pro pohyb vám budou sloužit nové dopravní prostředky a to jak po zemi tak po nebi. Potkáte nové spojence, budete čelit novým nebezpečím a snažit se v zemi obnovit pořádek. Hra nabízí také cross-save funkci mezi PS Vita a PS3 verzemi.

Story of Seasons: Trio of Towns

(3DS - rok 2017)

Na oslavu 20. výročí asi nejdéle fungující simulace zemědělství a obyčejného života, milované značky Bokujo Monogatari, známé na západě jako Story of Seasons, se série vrací s dílem Story of Seasons: Trio of Towns. Ve hře se můžete usadit na statku uprostřed tří odlišných, jedinečných a tematicky rozdílných lokalitách. Hráči mohou prozkoumat rozmanitou krajinu a hledat nové způsoby jak pomoci své farmě a přátelství s ostatními postavami. Titul nabízí rozsáhlé možnosti přizpůsobení a herních možností. V každém městě můžete pěstovat řadu regionálních plodin, prožít si romantický vztah, chovat různá zvířata, navštívit festivaly, nakoupit nábytek, dekorace a mnoho dalšího.

Touhou: Scarlet Curiosity

(PS4 - léto 2016)

Hra je zasazena do stále se vyvíjejícího univerza Touhou Projectu. Jde o fanoušky vytvořenou top down bullet-hell akci s RPG prvky. Využitím upířích schopností Remilie Scarlet nebo díky možnosti zastavení času, který ovládá její služebná Sakuya Izayoi, můžete procházet a čistit obrovsky rozmanité prostředí v rozlišení 1080p a při 60 snímcích za sekundu. Do cesty se vám postaví rozmanité seskupení nepřátel a do toho budete muset řešit kupu logických puzzlů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama