Vyjdou letos zajímavé hry?
Blogy čtenářů Článek Vyjdou letos zajímavé hry?

Vyjdou letos zajímavé hry?

zoomfire

zoomfire

Včera se mě jeden fanoušek zeptal, na jakou hru se letos nejvíc těším. Automatickou odpověď "těším se na Diablo 3" jsem radši přestal používat už 2…

Reklama

Včera se mě jeden fanoušek zeptal, na jakou hru se letos nejvíc těším. Automatickou odpověď "těším se na Diablo 3" jsem radši přestal používat už 2 roky zpátky a z her, které mají šanci vyjít, mě napadlo opravdu jen pár kousků. Zavítal jsem tedy do release listu na Zingu a vybral hry, na které se opravdu od srdce těším nebo mi aspoň přijdou zajímavé.

 

Nejvíc nadějí vkládám do připravované střílečky PREY 2. První díl jsem dohrál několikrát, a to hlavně kvůli atmosféře, která mě pohltila. Líbíla se mi představa gigantické vesmírné lodě, která brázdí vesmírem a požírá vzorky a sbírá energii z planet. Občas nějaký vzorek unikne a začlení se do komunity, a tak celá loď spíš připomíná živoucí organismus plující vesmírem, žijící si svým životem. Navíc první díl přišel s portály dávno před Portalem od Valve. Jen doufám, že si dvojka udrží svůj kolosální nádech.

 

Když už jsme u stříleček, nesmím zapomenout na BIOSHOCK INFINITE, jsem fanoušek předchozích dvou dílů a stejně jako u PREY se těším na pohlcující atmosféru, nyní navíc i s mnohem větším důrazem na příběh. A co si budeme nalhávat, výstřih Elizabeth nepatří k nejmenším, a i kdyby se animované sekvence nepříjemně vlekly, pořád je tak kam obrátit pozornost.

 

 

Jakožto fanoušek série King's Bounty vyčkávám na hru ROYAL QUEST, kterou mají na svědomí stejní autoři. Jedná se o MMORPG, ve které hraje prim magie, legendy a pohádky. Prostě to, co mám na fantazy RPG rád, navíc se těšim na procházení úkolů společně s kamarády. Bohužel víc informací o hře stále není, tak mi nezbývá než doufat a držet autorům palce. U série King's Bounty dokázali, že vytvořit kvalitní hru není pro ně problém, navíc ji vždy okořenili notnou dávkou humoru.

 

A když už mám rád ty barevné RPG hry, nemůžu si odpustit ani TORCHLIGHT 2. Jednička byla vynikající hra na odreagování, všechno vybuchovalo, nepřátelé umírali po desítkách a zkušenosti lítaly po tisících. Prostě takový DIABLO styl.

 

 

Nakousnout DIABLO a nechat ho ležet ladem je hřích. Proto další hrou, kterou očekávám, je právě DIABLO 3. Mlácení všeho kolem, expení, moře předmětů, bossové ... ale hlodá ve mně trochu skepse. Z dostupných materiálů to vážně vypadá jen jako mlácení, expení a tahání stovek předmětů v baťohu, ale od "zakladatele" RPG mlátiček bych očekával něco víc, nějakou tu třešničku, která dá hře zcela jiný rozměr.

 

Se stejnou skepsí se dívám i na GRAND THEFT AUTO V. Nikdy mě totiž hra nenalákala na svoje možnosti nebo příběh, nikdy jsem neměl potřebu dělat úkoly, protože mi přišly nezajímavé. Patřím do skupiny hráčů, kteří si s pomocí cheatů vezmou tank, nesmrtelnost, kosí civilisty a dávájí si závody s policií a armádou. Doufat v to, že autoři udělají hru víc příběhovou asi nemůžu, protože pak by to prostě nebylo GTA. Tak až vyjde pětka, vyhýbejte se centru města, budu tam já a můj tank.

 

 

Od VALVE očekávám tenhle rok dvě hry - a to DOTA 2, kterou mám betu a upřímně zatím u mě vede Heroes of Newerth a to kvůli lidem, kteří se v průběhu DOTA 2 hry odpojují. Tou druhou je COUNTER-STRIKE: GLOBAL OFFENSIVE ... "céesko" si občas pustím rekreačně, abych pozabíjel pár noobů a zvýšil si sebevědomí na neštěstí druhých, a jsem zvědav, jakým krokem se VALVE vydá. Nejspíš to bude free to play model a jednodušší hratelnost, než mají současné CS 1.6 nebo CS:Source.

 

Na závěr ještě stručně, které hry si určitě pustím. Max Payne 3, hrál jsem předchozí díly, jsem zvědav na posun v příběhu. Hitman: Absolution je povinnost, protože jiná hra podobný styl hraní nenabízí. Nová Lara z Tomb Raider také nevypadá k zahození. Sice nemá vnady jako Elizabeth z Bioshocku, ale akčnější hraní z ní dělá koukatelnou hru.

 

Jako fanoušek knižní série Píseň ledu a ohně, jsem zvědav na RPG hru z prvního dílu tohoto světa. Game of Thrones by měla nabídnout zajímavý pohled na události odehrávající se v knize / seriálu. Zajímavě vypadá i adventurka Lucius. Vžijete se do malého chlapce, který zjistí, že je synem ďábla, a tak se vypravíte pozabíjet všechny v rodině tak, aby vás policie neodhalila a vy jste si tak zajistil postavení a moc. Kdo by taky z vražd podezíral 6 letého kluka. A poslední hra, kterou si s určitostí stáhnu (stahovat se dá i legálně, áááno), je česká Miner Wars 2081, čistě proto, že jsem zvědav, jak si s tím kluci poradí.

 

Takže až se mě příště někdo zeptá, na jakou hru se těším nejvíc, už mám konečně po ruce seznam :). Nezapomeňte do komentářů napsat, na jakou hru se těšíte vy a proč. Třeba to bude zajímavý tip.

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama