Vylepšete léto upgradem grafické karty
Novinka Vylepšete léto upgradem grafické karty

Vylepšete léto upgradem grafické karty

Inzerce

Inzerce

6

Přes léto nás čeká jedna herní pecka za druhou.

Reklama

Letní prázdniny se pomalu blíží a vysvědčení nebo konec semestru je pro řadu studentů příležitostí, jak se zaslouženě odměnit. Například upgradem herní sestavy.

Nejdůležitější součástí počítače, která nejvíce ovlivňuje výkon ve hrách, je samozřejmě grafická karta. Proto jde o nejčastější komponent při vylepšování počítače. Jaký model ale zvolit, abyste si mohli vychutnat letní hry jako Star Wars Outlaws a Black Myth: Wukong na maximum?

Výběr grafiky se odvíjí od vašeho rozpočtu, ale i dalších aspektů. Mezi ně patří druh her, které hrajete, rozlišení vašeho primárního monitoru, ale třeba i velikost skříně. Ve všech případech je ideální jít do nejnovější generace grafických karet, která nabízejí aktuální funkce a nejdelší podporu.

Pro hráče kompetitivních titulů, jako je Counter-Strike, League of Legends nebo Rocket League, můžeme doporučit třeba MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16G OC. Karta nabídne až několik stovek FPS na Full HD rozlišení a plynule si zahrajete i na QHD.

Pro kompetitivní hráče bude největším lákadlem technologie NVIDIA Reflex snižující odezvu systému. Ta totiž nevzniká jen mezi počítačem a herním serverem, ale i u počítače samotného. Aby se každý pohyb myši co nejrychleji přeměnil v dobře mířený výstřel, je potřeba tuto latenci eliminovat, s čímž NVIDIA Reflex pomáhá.

Vylepšete léto upgradem grafické karty

Tato verze grafické karty vás vyjde na necelých 12 tisíc korun a nabízí nadstandardní porci 16 GB VRAM a výkon na spuštění všech aktuálních her.

Pokud míříte trochu výš, sáhněte po modelu MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E 12G OC. Sedmdesátkové modely grafik od Nvidie jsou velmi populární u náročnějších hráčů, kteří hodlají hrát na QHD rozlišení a vyšší detaily.

Tato verze grafiky se hodí také na hraní náročnějších her se zapnutým Ray Tracingem. Užijete si zde sci-fi světy jako připravované Star Wars Outlaws atmosféru v Black Myth: Wukong. To vše s realistickými odlesky a na vysoké FPS. Vzhledem k příchodu modelu Super, jde tento sehnat za sympatických 13 490 Kč.

Vylepšete léto upgradem grafické karty

Nové modely Super od Nvidie nabízejí ještě lepší výkon. Například MSI GeForce RTX 4070 SUPER 12G VENTUS 2X OC oproti základnímu modelu (bez označení Super) disponuje značně větším množstvím CUDA jader. Konkrétně jde o 7 168 CUDA jader oproti 5 888 jádrům. Zvýšila se i frekvence čipu, tudíž zde rozdíl ve výkonu opravdu poznáte.

GeForce RTX 4070 SUPER si opět troufne na QHD rozlišení, a ještě lepší detaily, případně vyšší snímkovou frekvenci. Cenovka je přitom lehce po 16 tisíc korun.

Vylepšete léto upgradem grafické karty

V rámci všech těchto grafik si užijete i další technologie od Nvidie. Asi nejznámější je DLSS. V případě Super Resolution části ušetříte desítky FPS bez znatelného snížení obrazové kvality. Jde o hojně rozšířenou technologii, která se objevuje v řadě titulů z posledních let. Super Resolution díky upscalování pomocí strojového učení snižuje zátěž na grafiku. Uvolněný výkon můžete využít třeba ke zvýšení detailů.

Frame Generation pak nabízí ještě větší zvýšení FPS pomocí umělé inteligence, která generuje dodatečné snímky. Ty od těch skutečných nerozpoznáte. DLSS Frame Generation funguje jen na kartách řady GeForce RTX 40, proto doporučujeme pořízení jednoho z aktuálních modelů výše.

Díky DLSS obecně získáte vyšší snímkovou frekvenci a můžete si tak dovolit zapnout lepší detaily, včetně Ray Tracingu. Nasvícení a odrazy světla jsou ještě propracovanější díky Ray Reconstruction, tedy poskládání odrazů skrze algoritmy strojového učení.

Všechny tyto technologie si užijete na kartách NVIDIA GeForce RTX 40 od MSI. V létě DLSS a RTX oživí očekávané hity jako Black Myth: Wukong a Star Wars Outlaws. Oba tituly nabídnou nejen zážitek v podobě poutavého příběhu, ale i špičkovou grafiku, o kterou se rozhodně nechcete ochudit.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama