Vyplní Ready Or Not prázdné místo po čtvrtém díle SWAT?
Ready or Not Novinka Vyplní Ready Or Not prázdné místo po čtvrtém díle SWAT?

Vyplní Ready Or Not prázdné místo po čtvrtém díle SWAT?

Faldmen

Faldmen

38

Zajímavě působící taktická akce z pohledu první osoby. Máme pro vás první detaily, screenshoty a trailer.

Reklama

Snad každý hráč zapálený do taktických stříleček by si přál návrat série SWAT, které nás naposledy navštívila v roce 2005. Pokud patříme mezi ně, tak dávejte pozor, rýsuje se duchovní nástupce.

Ve hře Ready Or Not se z pohledu první osoby vžijeme do kůže člena elitního týmu SWAT, jehož cílem je likvidování teroristů a zachraňování rukojmí. Ve vydaném traileru můžeme vidět, že nám hra nenabídne žádnou veselou střílečku, ale opravdovou precizní týmovou akci s místy ponurou atmosférou. Naše mise se boudou odehrávat na nespecifikovaném území moderní Ameriky, kde se stále prohlubovaly rozdíly mezi bohatými a chudými, což přivedlo do země chaos. Vnést do této nehostinné oblasti alespoň trochu světla budeme moci buďto za pomoci AI společníků nebo v kooperativním režimu až v osmičlenném týmu. Komu nevoní likvidace umělé inteligence a raději skrze svůj herní stroj bojuje proti rovnocenným protivníkům v online bitvách, může si zvolit PvP režim, ve kterém se utkají různí hráči v týmech.

Kromě traileru se s námi lidé ze studia Void Interactive podělili ještě o spoustu zajímavých informací. Největší důraz je zde kladen na taktické překonávání různých typů překážek. Měli bychom se dočkat nepřeberného množství různých způsobů, jak se dostat přesně tam, kam potřebujeme.

Když už půjde do tuhého, mysleli vývojáři i na občas opomíjený systém vyklánění přes překážky, na což bude kladen také silný důraz. Nepočítejme tedy s tím, že by se dala hra hrát klasickým „Rambo stylem“, přeci jen se jedná o taktickou akci.

V cestě nám určitě nejčastěji budou stát různé typy dveří. U těch si vývojáři pohráli i s funkcí pozvolného pohybu pomocí kolečka na myši. Ostatně kolečko myši má ještě jednu velmi užitečnou vlastnost. Budeme jím moci regulovat rychlost našeho pohybu, což se hodí zejména v situacích, kdy mají teroristi v záloze nějaké to rukojmí, kterému můžou naše ukvapené kroky navodit zranění neslučitelná se životem.

Další zajímavou funkcí je simulování celého inventáře na dané postavě. Jako ve skutečnosti má každá věc své místo, tak i v Ready Or Not budou mít na sobě postavy přesně to, co mají v inventáři a tak na první pohled uvidíme výbavu nejen svých spoluhráčů, ale i protivníků, díky čemuž budeme moci naplánovat naše další kroky.

Pancéřová výzbroj má být důkladně zpracována tak, aby byla realistická a umožňovala přesné úrovně balistické ochrany.

Nezapomnělo se ani na vlastnosti střelby. Kulky by měly být realistické od trajektorie střelby až po odklon, průnik či oblast zásahu. Na veškeré aspekty střelby bude mít vliv zejména zvolený kalibr a munice.

Autentická by měla být i reakce těla na zásah. Pokud to tedy tzv. schytáme do nohy, bude se naše postava pohybovat pomaleji v návaznosti na rozsah zranění. Zásah do ruky nás zase bude stát naši dobrou mušku, čímž bude daleko obtížnější zamířit. No a pokud budeme mít to štěstí a přežijeme zásah do hlavy, budeme mít zhoršené vnímání.

Dále se můžeme těšit na detailní zbraně, postavy a prostředí. Mimo to hodlají vývojáři v budoucnu zdokonalit systém destrukce těla. Co se množství použitelné techniky týče, v současné době se v pre-alpha fázi ve hře nachází přes 30 různých předmětů. Na tomto čísle se však vývojáři nezastaví a plánují výběr měsíčně rozšiřovat. V kompetitivní části hry si budeme moci nastavit vlastní pravidla, abychom si hru užili dle našich představ. Hraní v četách bude odměňováno, čímž by měla být alespoň částečně zamezeno tomu, aby si každý hrál sólo.

Hra Ready Or Not je ve vývoji od června 2016. Vývojáři by se však s námi chtěli o svůj výtvor podělit již letos. Má-li se Ready Or Not, byť jen vzdáleně, přiblížit kvalitám série SWAT, rádi si na ni počkáme.

thx -TomaS587-

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama