Vyšel komiks Diablo – Legendy o barbarovi: Bul-Kathos
Diablo Novinka Vyšel komiks Diablo – Legendy o barbarovi: Bul-Kathos

Vyšel komiks Diablo – Legendy o barbarovi: Bul-Kathos

Redakce

Redakce

Komiks u nás vychází v podstatě zároveň s celosvětovým vydáním.

Reklama

Do obchodů dorazil čtvrtý díl videoherní fantasy bojovky Diablo. Hry, která nepotřeboval moc pokusů, aby se pevně zapsala do srdcí hráčů, aby se na každý nový přírůstek nadšeně (a bohužel i dlouho) čekalo. Zběsilá akce, mohutné příšery, úžasné zbraně, magické útoky, a především obří tempo, skvělá grafika, monumentální boje a čím dál větší a promyšlenější světy. Koneckonců, za hrou stojí firma Blizzard a ta si na vytváření herních vesmírů opravdu zakládá – jen se podívejte na World of Warcraft.

„Z her je opravdu cítit,“ říká Petr Litoš, ředitel Nakladatelství CREW, „že tvůrci mají jasnou vizi, že vědí, v jakém světě se příběh odehrává, znají jeho zákonitosti a každou z mnoha oblud znají nejen jménem ale i přezdívkou. Je toho spousta, a ne všechno se do hry vejde, aniž by to brzdilo tempo vyprávění. Tudíž bylo na čase, obrazně řečeno, roztáhnou křídla. Přenést vyprávění i do jiných médií. A tudíž se letos vynořila nejen další hra, ale i komiks z tohohle světa.“

Komiks, který u nás vychází v podstatě zároveň s celosvětovým vydáním (což bývá u Nakladatelství CREW čím dál častější), se odehrává ještě nějakou dobu před událostmi hry. Originální grafická novela ze světa hry Diablo vypráví o vzestupu Bul-Kathose, praotce barbarů, a o jeho odvěkém poslání bránit horu Arreat před děsivým zlem. Dávno před tím, než Bul-Kathos proslul jako otec barbarů, měl potomky jen dva: dvojčata Naarah a Hirama. Naarah se vydala ve stopách svého otce a stala se z ní skvělá bojovnice, zato Hiram se se způsoby svého kmene nikdy nesžil. Po letech bezcílného putování se Hiram vrací ke své rodině poté, co odhalil novou cestu a novou moc, kterou chce s pomocí svého otce získat. Nebezpečnou moc, protože za ní stojí jedna z nejnebezpečnějších bytostí celé série, královna démonů Lilith.

Za komiksem stojí komiksová ikona John Arcudi. Ano, muž, který přinesl do komiksu (a filmu) Masku a pracoval i na příbězích z hellboyovského vesmíru v sérii Ú. P. V. O. John Arcudi má smysl pro humor i horor, který se tady hodí podstatně více. Díky Arcudiho talentu komiks nepřináší jen další klasický fantasy příběh, ale na malém prostoru rozehrává tragédii otce, který musí čelit těžkým rozhodnutím.

A k dokonalosti to celé dotahuje dynamická, akční a precizní kresba. Brazilský komiksový výtvarník Geraldo Borges u nás není neznámý. Nedávno mu vyšla kniha Poslední detektiv: Vykoupení a zaskočil i do komiksu Avengers: Khonshuova éra. V zahraničí pracoval kupříkladu na Catwoman, Supermanovi, Batmanovi a dalších ikonických postavách. Diablo je první jeho čistě fantasy titul, ale z obrázků je cítit, že si ho opravdu užil.

Vyšel komiks Diablo – Legendy o barbarovi: Bul-Kathos
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama