Vyšel mód, jenž přenáší první část kampaně Duke Nukem 3D do enginu Serious Sama 3
Duke Nukem 3D Novinka Vyšel mód, jenž přenáší první část kampaně Duke Nukem 3D do enginu Serious Sama 3

Vyšel mód, jenž přenáší první část kampaně Duke Nukem 3D do enginu Serious Sama 3

Ondřej Partl

Ondřej Partl

2
Platformy Linux Linux Windows PC Apple Mac
Reklama

Je tomu již 23 let, co se na naše počítačové obrazovky podívala již legendární hra v podobě třetího dílu ze série Duke Nukem s přizviskem 3D. Obrovskou popularitu této hry dokazují i stále vycházející módy, které do původního díla přidávají různé nové úrovně, zbraně či celou hru zcela graficky přepracují. A právě jeden z posledních zmiňovaných je i Serious Duke 3D.

Díky vytrvalosti dua modderů s přezdívkami NSKuber a Syndroid, si tak můžeme první epizodu Duke Nukem 3D zahrát v modernějším enginu hry Serious Sam 3: BFE. Ovšem nejedná se o předělávku jedna ku jedné. Tvůrci totiž přidali některé současné mechanismy, takže se během vašeho putování setkáte s redesignovanými úrovněmi, novými zbraněmi či uzavřenými arénovými souboji s vlnami nepřátel. Zároveň došlo i k úpravě vzhledu nepřátel a střelného arzenálu z původní hry. Modifikace je taktéž dostupná ve verzi pro virtuální realitu, takže jestli vlastníte jeden z podporovaných headsetů, můžete se pustit do boje proti "šmejdu z vesmíru" více na tělo.

Co se týče zbylých dvou epizod, tak těch se pravděpodobně do budoucna bohužel nedočkáme, jelikož autoři nemají dostatek času a zdrojů, aby je zvládli udělat alespoň v takovém duchu, jako je epizoda první. Nicméně existuje možnost, že časem vyjdou tyto části v podobě jednoho většího levelu, kde by byly obsaženy všechny důležité momenty.

K samotnému hraní módu pak budete potřebovat Serious Sam Fusion a samozřejmě kopii Serious Sam 3, respektive v případě VR verze Serious Sam 3 VR. Podrobnější informace k instalaci naleznete na oficiální Steam Workshop stránce.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama