Vyšel očekávaný Super Meat Boy Forever
Super Meat Boy Forever Novinka Vyšel očekávaný Super Meat Boy Forever

Vyšel očekávaný Super Meat Boy Forever

Dominik Tománek

Dominik Tománek

3
Platformy Nintendo Switch Switch Windows PC

Pokračování indie skákačky je konečně tady!

Reklama

Jistě si pamatujete indie platform skákačku Super Meat Boy z roku 2010, která se stala jakousi legendou na poli nezávislého vývoje her. Teď, po deseti letech, tvůrci z Team Meat přišli s pokračováním. Na hře se však už nepodílí designer původního Meat Boye Edmund McMillen.

V první díle jste v roli Meat Boye zachraňovali vaši vyvolenou Bandage Girl ze spárů Dr. Fetuse. Nově vydaný sequel vás v příběhu posune do momentu, kdy už spolu jako pár máte malou dcerku Nugett, kterou však opět unese zlý Dr. Fetus. Tentokrát bude mít k dispozici, jak Meat Boye, tak Bandage Girl, hratelná je pak i řada dalších charakterů z Meat Boy Cinematic Universe. Další změna se týká ovládání, tentokrát totiž nemáte úplnou kontrolu nad postavou, pohyb za vás obstarává "auto-run". Vaší úkolem je skákat, klouzat se, mlátit a vyhýbat se ostrým pilám. Spolutvůrce Tommy Refenes, v přibližně rok starém rozhovoru pro Rock Paper Shotgun, toto rozhodnutí částečně vysvětlil:

"Nemusíte mačkat pět různých tlačítek k tomu, abyste se sklouzli a nebo dělat takový ten divný pohyb tam a zpět, když skáčete na malou plošinu. Máme dvě tlačítka, která si můžete upravit podle sebe. Tím odbouráváme těžkosti na začátku a díky tomu nemusíme do hry dávat Easy mód. Začínáte na Hard, takže je to podobně těžké jako původní Super Meat Boy, a pak to jde dál."

Super Meat Boy Forever je dostupný na Epic Games Storu za 420 kč. Dostupný je i na Nintendo Switch. Na zbytek konzolí a Steam by se pak měl podívat v průběhu příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama