Novinka Vyšla Control: Ultimate Edition pro next-gen konzole

Vyšla Control: Ultimate Edition pro next-gen konzole

Martin Pritula

Martin Pritula

10
Platformy PlayStation PlayStation 5 Xbox Xbox Series X|S

PS5 verzi si můžete vyzvednout v PS Plus.

Reklama

Již v úterý po dlouhém čekání vyšla ultimátní edice Control optimalizovaná pro současnou generaci konzolí, a nutno říci, že jde o velmi povedenou verzi hry. Na PS5 a Xbox Series X si můžete vybrat ze dvou nastavení – grafické, které umožní hrát hru se zapnutým ray-tracingem ve 30 FPS nebo výkonnostní, který za cenu vypnutého ray-tracingu umožní běh hry v 60 FPS. Na obou konzolích se hra u obou zmíněných verzí renderuje v rozlišení 1440p, kdy se následně zvětšuje do 4K. Na nejslabším Xbox Series S si budeme muset vystačit jen s jedním režimem, který též nabídne 60 FPS, ovšem zde se Control renderuje v rozlišení 900p s následným zvětšením do 1080p. Zajímavostí je i velikost hry, jelikož na Xbox Series X/S si z disku ukousne 42.4GB, na PS5 však díky vylepšené kompresní technologii zvané Kraken zabere pouhých 25.79GB.

Ultimátní edice nabízí základní hru i obě dodatečná DLC, která přidají několik hodin hratelnosti a příběhově propojí univerzum Control s velmi populárním Alanem Wakem. Všechny předplatitele služby PlayStation Plus jistě potěší, že si hru mohou tento měsíc vyzvednout zcela zdarma. Velmi zdařilá je i plná podpora ovladače DualSense.

Pro fanoušky Control si dovolím připomenout blížící se vydání knihy The Art & Making of Control, která je jakýmsi propojením artbooku a informací ze zákulisí vývoje hry. Do češtiny však kniha bohužel lokalizována není. V případě zájmu si ji můžete předobjednat v obchodě Xzone.

Vyšla Control: Ultimate Edition pro next-gen konzole
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama