Vyšla nová česká hra AstronTycoon2: Ritual
Novinka Vyšla nová česká hra AstronTycoon2: Ritual

Vyšla nová česká hra AstronTycoon2: Ritual

Ondřej Partl

Ondřej Partl

Platformy Windows PC

Chtěli jste si někdy vyzkoušet řídit vesnici v období 2000 př. n. l.?

Reklama

Minulý rok se na Steamu objevila nenápadná česká "hříčka" AstronTycoon od brněnského nadšence do her Martina Svobody (ten ji vytvořil ve svém volném čase), v níž jste prozkoumávali vesmír pomocí teleskopů, hledali jste obyvatelné planety, psali vědecké práce a vydělávali peníze pomocí vědeckých grantů. O hře pravděpodobně mnoho lidí neslyšelo (jen 18 uživatelských recenzí na Steamu), avšak to nijak nezabránilo vzniku druhého dílu, jenž se ovšem vydává do zcela jiných reálií.

AstronTycoon2: Ritual totiž z vesmírného bádání skáče v čase o neuvěřitelný kus dozadu a nechá vás vystavět a řídit vesnici v období 2000 př. n. l.

Ve své podstatě se jedná o klasickou budovatelskou strategii, kde musíte pro své vesničany zajistit jídlo, dřevo a další suroviny, aby vše běhalo jako po drátkách. Nicméně se v titulu objevuje i nějaká ta dávka mikromanagementu, kde budete muset jednotlivé obyvatele správně vybavit vhodnými nástroji a samozřejmě ošatit. Mezitím může váš kmenový šaman na svatém místě (které lze upravovat/vylepšovat pomocí menhirů a megalitů) provádět různé rituály (ve hře jich je celkově 15) pro procházející poutníky, kteří váš při jeho úspěšném vykonání odmění věhlasem.

Nechybí ani košatý výzkumný strom, jenž se dělí do tří kategorií (Slunce, Měsíc, hvězdy). K výzkumu ovšem budete potřebovat kněze. No a pokud dojdete do bodu, kdy budete mít k dispozici cín a měď, můžete rozjet i malé podnikání ve formě obchodu s těmito komoditami.

Hra běží na oblíbeném enginu Unity, díky němuž vypadá poměrně k světu a zároveň vám úplně neodpálí počítač svými nároky. K pohodlnému hraní vám bude stačit procesor Intel Core i5 s frekvencí alespoň 3,5 GHz (případně konkurenční odnož), 8GB operační paměti a grafika s video pamětí 2GB (minimum je 1GB).

My jsme ve hře již nějaký ten čas strávili a rozhodně musíme říct, že titul i přes mnoho neobroušených hran nabízí velmi zajímavý koncept a hratelnost, kterou se jistě vyplatí vyzkoušet na vlastní kůži. Pokud vás tedy AstronTycoon2: Ritual zaujal, můžete si ho zakoupit do 12. prosince za 14,27 eur na Steamu. Po uplynutí tohoto data se cena zvýší na 16,79 eur, což stále není mnoho.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama