The Sinking City Novinka Vyšlo The Sinking City pro PlayStation 5

Vyšlo The Sinking City pro PlayStation 5

Ondřej Partl

Ondřej Partl

12
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Majitelé verze hry pro PS4 bohužel nedostanou možnost upgradu zdarma.

Reklama

Jestli alespoň trochu sledujete dění okolo hry The Sinking City, tak víte, že aktuálně probíhá spor mezi vývojáři z Frogwares a vydavatelstvím Nacon, kdy autoři mluví o porušení smlouvy a zadržování licenčních poplatků ze strany vydavatele.

Nedávno bylo oznámeno, že první bitvu vyhrál Nacon, kdy Frogwares měli navrátit svou hru do digitálních obchodů. To se však stalo spíše napůl, kdy ji zakoupíte v PlayStation Store a Microsoft Store, avšak na Steamu, Epic Games Store a GOGu zatím nikoliv.

Každopádně tento spor prozatím nezabránil tomu, aby vývojáři mohli vydat next-gen verzi této mysteriózní detektivky na PlayStation 5, která dorazila dnes.

V náhledu se můžete podívat na doprovodné video, jenž dobře shrnuje rozdíly mezi PS4 a PS5 variantami.

V praxi se lze těšit na rozlišení 4K, plynulých 60 FPS, vylepšenou grafiku a osvětlení, téměř okamžité načítací časy, a také využití haptické odezvy a adaptivních spouští ovladače DualSense.

Vydání nicméně nese i jednu poměrně nemilou zprávu.

Díky probíhajícímu sporu a faktu, že PS4 verze má rozdílného vydavatele oproti té pro PS5 (tu má pod palcem kompletně Frogwares), tak nejsou autoři schopni aktuálně dodat možnost bezplatného upgradu pro majitele původní verze, takže si zájemci musí hru koupit znovu.

Toto pořízení jde udělat v obchodě PlayStation Store, kde vás základní edice vyjde na 1 319 Kč, zatímco Deluxe edice na 1 709 Kč (ta v sobě obsahuje několik dodatečných balíčků).

Informace o případné variantě hry pro Xbox Series X/S prozatím nejsou bohužel dostupné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama