vytvorte-si-vlastni-hru
Blogy čtenářů Článek Vytvořte si VLASTNÍ hru

Vytvořte si VLASTNÍ hru

Před malou chvílí jsem založil topic ve Fóru který se jmenuje: VYTVOŘTE SI VLASTNÍ HRU.

Reklama

Před malou chvílí jsem založil topic ve Fóru který se jmenuje: VYTVOŘTE SI VLASTNÍ HRU.

Vytvořil jsem ho protože chci trošku vyprovokovat Vaši představivot a "hru" přenést i do jiného rozměru. Tedy většina z Vás (ne nutně všichni) berete hru pouze tak, že si ji zahrajete (někdy i užijete) a potom to hasne. Ale kdopak z vás přemýšlel co by v té hře udělal jinak?

Uznávám, v tomhle to zas tak malé procento není, ale stejně to nejsou všichni.

Co kdyby jste si vytvořili vlastní hru?

 

Topic jako takový

Topic jsem vytvořil protože TAM lidé budou spíše přispívat než sem pod článek do diskuze. Takže bych vás poprosil, aby jste se tam podívali a trošku si zafantazírovali.

V topicu jde o toto:

"...Tak by mě zajímalo, jak by podle Vás měla vypadat VAŠE hra. Nemusela by se třeba líbit všem. Hlavní by mělo být aby bavila Vás.Co my víme, třeba se na tento topic koukne (třeba i omylem) nějaký vývojář a třeba se některého z našich nápadů chytne.  ;-) "

Mě to přijde jako zajímavý nápad.

 

Pouze fantazie? Ale kde že...

Ačkoliv jsem psal aby jste si zafantazírovali, dnes vytvoření hry už není takový problém jako dříve. Zvláště díky různým editorům, kde si dnes můžete vytvořit téměř vše (a tím nemyslím pouze krajinu).

Například G.E.C.K.

Garden of Eden Creation Kit je editor pro hru Fallout 3. Ovšem v tomto editoru si můžete vytvořit vše. Od postav přes krajinu až po rozhovory. Díky tomuto editoru si můžete vytvořit téměř vlastní hru.

Stále vám to nestačí? Tak bych také rád zmínil dnes již velice oblíbený Unreal Engine III. Na tomto enginu dnes jedou takové pecky jako je například Gears of War.

A nemohl bych si dovolit opomenout CryEngine. Právě CryEngine 3 v nejbližší době způsobí boom. CryEngine je totiž jeden z nejrealističtějších enginů v historii a s druhým dílem trilogie Crysis vyjde volně ditribuovatelný CryEngine 3 s editorem jménem Sandbox. Ten má nabízet jednoduchý a přesto propracovaný editor pro nezávislé vývojáře. Taktéž má nabídnout edit krajiny, postav, dialogů a tak dále... O editorech bych tu mohl mluvit hodiny a hodiny ovšem málo z toho se dá popsat. Vše by se mělo vyzkoušet.

 

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/1Kvl31g77Z8?fs=1&amp;hl=cs_CZ"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/1Kvl31g77Z8?fs=1&amp;hl=cs_CZ" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

... zde pokračujte v psaní ...

Tak co Vaše hra?

A jak by měla vypadat Vaše hra? Měla by to být nějaká MMORPG či klasická střílečka se strhujícím příběhem? Byla by více zaměřená na Singl či na Multiplayer? Byla by na všechny platformy či jako exklusivita. Byla by lineární? Co by to bylo za žánr? Byl by hlavní hrdina nabouchanej rambo, vychytralej skokan či chlápek v robotickým obleku s bazukou na zádech a v prackách třímající rotačák? Nebo by to byl obyčejnej človek?

Je mnoho otázek co by mě zajímalo a tak to nechám na Vás. A nebojte se třeba i nastínit příběh. Vše je vítané a mě to opravdu zajímá. Není to jen jeden z řady dalších článků...

 

A NEZAPOMEŇTE, JE TO VAŠE HRA!

Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama