Vývoj Genshin Impact se zaplatil za dva týdny
Novinka Vývoj Genshin Impact se zaplatil za dva týdny

Vývoj Genshin Impact se zaplatil za dva týdny

Martin Pritula

Martin Pritula

14
Platformy Windows PC PlayStation PlayStation 4 Apple iOS Android Android

Přitom hra je zdarma, mikrotransakce nenutí a vývoj nebyl levný.

Reklama

Free-to-play RPG Genshin Impact zasazené do otevřeného světa vyšlo již 28. září, a od té doby si titul našel obrovské množství fanoušků. Tento titul přišel na trh s poměrně unikátním monetizačním modelem, neboť se jedná o singleplayerový zážitek velmi vysokých kvalit, pro jehož dohrání nemusíte za ve hře přítomné mikrotransakce utratit ani korunu – podle výdělků hry se však velká část hráčů rozhodla vývojáře koupí mikrotransakcí podpořit.

Není tajemstvím, že celkový vývoj hry stál MiHoYo 100 milionů dolarů, což hru rozpočtem řadí mezi velké AAA tituly. Tato částka se dle nynějších informací vrátila za pouhých dvanáct dní, přičemž zájem o hru neopadá a ta tak bude nejen po stránce kvality velmi úspěšná – ostatně důvěryhodný insider Daniel Ahmad očekává, že výdělky titulu brzy pokoří jednu miliardu RMB, což činí v přepočtu na americké dolary necelých 150 milionů.

Zcela jednoznačně se tak jedná o vůbec nejsilnější start nové IP od čínského vývojářského studia.

Pakliže byste si chtěli Genshin Impact vyzkoušet, můžete tak učinit na počítači, konzoli i mobilu – hra totiž vyšla na PC, PS4 a velmi dobře běží i na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS a Android. V blízké době by tento výčet mělo doplnit i Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama