Vývoj next-gen edice Zaklínače 3 neprobíhá v CD Projektu
Zaklínač 3 Novinka Vývoj next-gen edice Zaklínače 3 neprobíhá v CD Projektu

Vývoj next-gen edice Zaklínače 3 neprobíhá v CD Projektu

Martin Pritula

Martin Pritula

4
Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Na vývoji se ale podílí zkušené studio.

Reklama

V posledních dnech se k nám dostala spousta informací ohledně her od polského studia CD Projekt RED. Jedním z milých překvapení bylo oznámení next-gen verze Zaklínače 3, která se kromě PS5 a Xbox Series X podívá také na PC. Pro majitele původní verze (základní i GOTY) bude navíc upgrade zcela zdarma.

V době oznámení si většina hráčů myslela, že vývoj probíhá přímo ve studiu - jak se ale ukázalo, opak je pravdou. Na vývoji totiž pracuje společnost Saber Interactive, tedy společnost, která připravila například port hry na Nintendo Switch a pracovala i na 4K verzi. Podle CD Projektu RED tak jejich technologie dobře znají.

Tyto informace pocházejí z nedávného rozhovoru s investory, na kterém se mimo jiné řešil i Cyberpunk 2077. Adam Kiciński dále sdělil:

Požádali jsme je o přípravu next-gen portu. Očekáváme tak plnohodnotný next-gen zážitek se spoustou nových vychytávek, které nyní k další generaci konzolí neodmyslitelně patří. Rozhodnutí předat vývoj portu jinému studiu ale nemá nic společného s plánovaným vylepšením Cyberpunku 2077 pro nadcházející generaci konzolí - o to se postaráme sami.

K PC verzi se dále vyjádřil i Michał Nowakowski, který investorům sdělil:

Bude to aktualizace, která vylepší vizuální zpracování hry a přidá několik vychytávek navíc - je samozřejmostí, že takovouto aktualizaci poskytneme zcela zdarma. Je to zkrátka něco, co si hráči stáhnou a co vylepší jejich zážitek.

Cílem této aktualizace je snaha o prodloužení životního cyklu hry. Ta se stále těší mezi hráči veliké oblibě a nedávno jí značně pomohl také seriál od Netflixu.

The Witcher 3: Complete Edition vyjde v příštím roce na PC, PS5 a Xbox Series X.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama