Vývoj Perfect Dark je stále v začátcích
Perfect Dark Novinka Vývoj Perfect Dark je stále v začátcích

Vývoj Perfect Dark je stále v začátcích

Filip Svoboda

Filip Svoboda

1
Platformy Xbox Xbox Series X|S Windows PC

Mělo dojít k restartu a hra může být vzdálená roky.

Reklama

Reboot série Perfect Dark oznámil Microsoft už před dvěma a půl lety. Vývoje se ujalo zbrusu nové interní studio The Initiative, jak se ale později ukázalo, práce na hře se zkomplikovaly. Dodnes jsme z ní neviděli víc než oznamovací CGI video. Se zákulisními informacemi z třinácti zdrojů přichází magazín IGN.

Na Perfect Dark se v The Initiative pracuje od založení studia v roce 2018. V letech 2019 až 2021 se na vývoji podílel externí tým Certain Affinity, který v současnosti mimo jiné připravuje multiplayerový režim pro Halo Infinite. Tato fáze vývoje se ale neměla dostat dál než k diskuzím o konceptu hry, což vedlo k frustraci v obou týmech. Nakonec se jejich cesty rozešly.

Na podzim 2021 jsme se dozvěděli, že s titulem budou Microsoftu pomáhat tvůrci novodobého Tomb Raideru ze studia Crystal Dynamics. Současně s tím mělo dojít de facto k restartu celého projektu, který se přesunul na Unreal Engine 5.

Na začátku loňského roku jsme informovali, že The Initiative opustila až polovina lidí včetně šéfa vývoje Perfect Dark Dana Neuburgera. Na podzim se nechali slyšet vývojáři z Crystal Dynamics, že vývoj pokračuje „extrémně dobře“ a spokojený je i Matt Booty, šéf Xbox Game Studios.

Perfect Dark má být špionážní FPS thriller zasazený do blízké budoucnosti, který se zaměří na vyprávění příběhu a ekologická témata. Tým si má hrát s myšlenkou epizodického vydávání, ale na finální rozhodnutí je ještě příliš brzo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama