Vývoj XDefiant se táhne, protože vývojáři musí napodobovat Call of Duty
XDefiant Novinka Vývoj XDefiant se táhne, protože vývojáři musí napodobovat Call of Duty

Vývoj XDefiant se táhne, protože vývojáři musí napodobovat Call of Duty

Filip Svoboda

Filip Svoboda

4
Platformy PlayStation PlayStation 4 Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Hra zmeškala už řadu interních termínů.

Reklama

Multiplayerovou akci XDefiant oznámil Ubisoft v polovině roku 2021 (tehdy ještě pod labelem Tom Clancy's). Od té doby si hra prochází náročným vývojem. Ačkoli se loni uskutečnily uzavřená i otevřená beta a nadále dochází k interním testům některých herních systémů, vydání se opakovaně odkládá. Magazín Insider Gaming odhaluje jeden z důvodů.

Loni na podzim už vypadalo vydání hry poměrně pravděpodobně. XDefiant ale nejprve neprošel certifikací na konzole a později oznámili autoři další odklad, když „objevili z pohledu herního zážitku několik nesrovnalostí“. Zimní finanční zpráva Ubisoftu počítala s vydáním do konce března, k tomu už ale nedojde.

Podle jednoho ze zdrojů novináře Toma Hendersona má vedení Ubisoftu tlačit na vývojáře, aby titul co nejvíce přibližovali konkurenčnímu Call of Duty. „Nekonečná snaha dohonit Call of Duty a přidávat bezúčelné věci rozbíjí aktuální build,“ říká vývojář. Opravy pak zabírají spoustu času, což vede k frustraci v týmu a jenom velmi pomalému postupu.

Přes všechny problémy nemá XDefiantu hrozit zrušení. Dá se ale očekávat, že dorazí nejdříve v horizontu měsíců. Podle původních informací zamíří vedle PC, Xboxu Series a PS5 také na starou generaci konzolí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama