Vývojáři Gran Turisma 7 slíbili po masivní kritice nápravu a nový obsah
Gran Turismo Novinka Vývojáři Gran Turisma 7 slíbili po masivní kritice nápravu a nový obsah

Vývojáři Gran Turisma 7 slíbili po masivní kritice nápravu a nový obsah

Daniel Jarocký

Daniel Jarocký

9
Platformy PlayStation PlayStation 4 PlayStation PlayStation 5

Další aktualizace přinese vyšší odměny i nové závody.

Reklama

Vývojáři ze studia Polyphony Digital si svými posledními kroky přízeň hráčů rozhodně nezískali. Důvodem je především nedávná aktualizace 1.07 pro Gran Turismo 7. Ta citelně snížila množství kreditů, které hráči obdrží za absolvování jednotlivých závodů.

Změny se dotkly zejména závodů, za které hráči v minulosti mohli získat kredity nejrychlejší cestou. Nabytí stejného množství herní měny vám tak oproti situaci před aktualizací nyní zabere o o poznání větší penzum času. Tato změna samozřejmě nahrála přítomným mikrotransakcím, které se tím staly o něco atraktivnějším artiklem.

Bezprostředně po vydání aktualizace 1.07 byli navíc vývojáři nuceni vlivem chyby na více než 30 hodin vypnout servery. Jelikož Gran Turismo 7 vyžaduje permanentní připojení k internetu, tak to znamenalo, že hru nebylo možné v tomto období hrát. Když si k těmto problémům přičtete už předtím kritizované mikrotransakce opatřené ambiciózní cenovkou, tak už je to dost závažných přešlapů, na které komunita pochopitelně zareagovala.

Kromě kritiky na sociálních sítích situaci charakterizuje také příval negativních recenzí na Metacritic, kde se uživatelské hodnocení hry pohybuje okolo hodnoty 1,7 z 10. Jinak výborná závodní hra (naše recenze) si tak po vydání značně pošramotila svou reputaci.

Nyní autoři pod náporem kritiky slibují nápravu. Nejprve šéf studia Kazunori Jamauči koncem minulého týdne přispěchal s omluvou zmíněných technických problémů, kvůli kterým byla hra řadu hodin nepřístupná.

„Chtěl bych vysvětlit, co se stalo při této aktualizaci. Těsně před vydáním aktualizace 1.07 jsme narazili na problém, kdy se hra v některých případech ve finálních verzích pro PS4™ a PS5™ nespustila správně.

Šlo o výjimečně se vyskytující problém, který nebyl zaznamenán během testů na vývojovém hardwaru ani během testů QA před vydáním, abychom však dali přednost bezpečnosti uložených dat uživatelů, rozhodli jsme se přerušit vydání aktualizace 1.07 a připravit aktualizaci 1.08, která tento problém opraví.

To je důvodem zpoždění. Upřímně se všem omlouvám za pozdní oznámení. V této aktualizaci byly také upraveny některé odměny za závody. Chci také vysvětlit důvody a naše plány do budoucna. V GT7 bych chtěl, aby si uživatelé užili spoustu aut a závodů i bez mikrotransakcí. Zároveň je cena vozů důležitým prvkem, který vyjadřuje jejich hodnotu a vzácnost, takže si myslím, že je důležité, aby byla propojena s cenami v reálném světě.

Chci z GT7 udělat hru, ve které si můžete užít různá auta mnoha různými způsoby, a pokud to bude možné, rád bych se vyhnul situaci, kdy by hráč musel mechanicky opakovat určité závody stále dokola. O plánech aktualizace dalšího obsahu, závodů a funkcí, které tuto situaci konstruktivně vyřeší, vás budeme včas informovat.

Mrzí mě, že v tuto chvíli nemohu zabíhat do dalších podrobností, ale máme v plánu pokračovat v úpravách GT7, aby si hru mohlo užít co nejvíce hráčů. Velmi bychom ocenili, kdyby se hráči dokázali na vývoj Gran Turisma 7 dívat z poněkud dlouhodobějšího hlediska.“

Vývojáři se omlouvají a slibují nápravu

V čerstvě zveřejněné další zprávě už Jamauči slibuje konkrétní nápravu kritizovaných odměn v závodech. K té by mělo dojít začátkem dubna, kdy vyjde jedna z větších aktualizací. Kromě zvýšení kreditů za vybrané závody by hru měly rozšířit i úplně nové závody s vyšší hodnotou odměn.

V rámci pozdějších aktualizací bude dále přidána rovněž možnost prodávat vlastněné vozidla, což by mohl být další efektivní způsob, jak získat další herní měnu a zlepšit celkovou ekonomiku hry. Hráči navíc jako omluvu za potíže dostali 1 milion kreditů.

„Vážená komunito hry Gran Turismo,

děkujeme vám za vaši trvalou podporu a zpětnou vazbu ke hře Gran Turismo 7, vaše hlasy nezůstaly nevyslyšeny. Chtěl bych se omluvit za frustraci a zmatek, které minulý týden způsobily naše aktualizace, které vedly nejen k výpadku serveru, ale také k úpravám herní ekonomiky, jež nebyly dostatečně jasně vysvětleny.

Víme, že to není zážitek, který od hry Gran Turismo očekáváte, a proto hráčům, kteří byli postiženi, poskytneme gesto dobré vůle v podobě kuponu na kredity v hodnotě 1 000 000 Kr. Brzy je uvidíte na svých účtech. Abyste mohli kupon uplatnit, nezapomeňte se do hry přihlásit před 25. dubnem.

Předchozí vydaná aktualizace měla napravit problém s nekonzistentním vyplácením odměn v některých závodech v rámci světových tratích. Aby však bylo možné obnovit zamýšlenou rovnováhu a poskytnout přesnější odměny na základě časové investice a stavu dokončení, bylo nutné přepočítat systém odměn jako celek.

Abychom zlepšili zážitky hráčů, zahájíme začátkem dubna významnou aktualizaci. Zvýšíme počet závodů a obnovíme systém odměn, který bude v celé hře vyváženější, aby z něj měli prospěch všichni hráči.

Změny, které vstoupí v platnost počátkem dubna:

 ・Zvýšení odměn za druhou polovinu závodů v rámci světových tratích v průměru přibližně o 100 %;

 ・Přidání velkých odměn za splnění závodů v rámci Zkušeností z okruhu na samé zlaté nebo bronzové ocenění;

 ・Vyšší odměny za online závody;

 ・Přidání osmi nových hodinových vytrvalostních závodů do misí. Ty budou mít rovněž vyšší odměny;

 ・Zvýšení horního limitu neplacených kreditů v peněžence hráče z 20 000 000 na 100 000 000;

 ・Zvýšení množství ojetých a legendárních vozů, které jsou v daném okamžiku v nabídce.

Kromě toho bude do konce dubna vydáno několik dalších aktualizací, které přidají nová auta a rozvržení tratí a provedou některé další opravy.

A na závěr bychom rádi využili příležitosti a představili některé z nejbližších aktualizací, na kterých pracujeme. Přesné datum ani podrobnosti zatím nemůžeme uvést, ale budeme o nich informovat předem prostřednictvím stránek www.gran-turismo.com.

 ・Zvýšení odměn za časově omezené závody s tím, jak se rozvíjíme jako živá služba;

 ・Přidání dalších závodů do světových tratí;

 ・Přidání dalších vytrvalostních závodů do misí, včetně 24hodinových závodů;

 ・Přidání online časovek s odměnami na základě umístění hráče v online žebříčku;

 ・Možnost prodeje vozů.

Rádi bychom vám poděkovali za vaši trpělivost a cennou zpětnou vazbu, protože GT7 vyvíjíme tak, aby hra byla co nejzábavnější a nejpřínosnější pro co nejvíc hráčů. Vždy chceme udržovat komunikaci s naší komunitou otevřenou, abychom mohli společně vytvářet ty nejlepší závodní zážitky.“

Uvidíme, zda nastíněné změny a novinky budou mít opravdu takový efekt, jaký vývojáři slibují. Minimálně z posledních reakcí komunity je ale zřejmé, že hráči omluvu a snahu o brzkou nápravu přijali veskrze pozitivně.

Vývojáři Gran Turisma 7 slíbili po masivní kritice nápravu a nový obsah

Krabicovou verzi Gran Turisma 7 si můžete zakoupit v Xzone.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama