Vývojáři TimeSplitters pravděpodobně znovu skončí
TimeSplitters Novinka Vývojáři TimeSplitters pravděpodobně znovu skončí

Vývojáři TimeSplitters pravděpodobně znovu skončí

Filip Svoboda

Filip Svoboda

2

Free Radical se zřejmě stane další obětí šetření v Embraceru.

Reklama

Embracer pravděpodobně uzavře studio Free Radical Design, které je známé díky sérii TimeSplitters, na které má po svém znovuotevření v roce 2021 opět pracovat. Podle zdrojů VGC měla divize Plaion (pod kterou Free Radical v rámci Embraceru spadá) konzultovat krok se zaměstnanci tak, jak praví britské zákony.

K podobné konzultaci musí dojít i u částečného propouštění, variantou může být pro Embracer také odprodej studia, ale podle dostupných informací se schyluje právě k jeho uzavření, a to ještě do konce roku. Magazín VGC ověřil, že řada vývojářů včetně lead game designera už shání nové zaměstnání na pracovní síti LinkedIn.

Free Radical Design poprvé založili David Doak, Steve Ellis a Karl Hilton v roce 1999. Proslavili se sérií stříleček TimeSplitters, vydali také stealth akci Second Sight. Po neúspěchu Haze v roce 2008 zbankrotovali a studio koupil Crytek. Jako Crytek UK se podílelo na Crysis 2 a 3 nebo Warface. V roce 2014 koupil Koch (dnes Plaion) od Cryteku práva na značku Homefront a propuštěné osazenstvo Crytek UK se přesunulo za novou prací na Homefrontu do nově založeného studia Dambuster. Před dvěma lety oznámil Embracer znovuzaložení Free Radical pod vedením Ellise a Doaka. Cílem bylo přivést k životu značku TimeSplitters.

Embracer v rámci avizovaného šetření uzavřel studia Volition a Campfire Cabal, propouštěl v týmech jako Crystal Dynamics, Cryptic Studios, Digic Pictures nebo Gearbox Publishing. Celý Gearbox má být na prodej.

 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama