Vyvráceno: Dying Light 2 má na Xboxu zabrat dvakrát více místa než na PS5
Dying Light 2 Novinka Vyvráceno: Dying Light 2 má na Xboxu zabrat dvakrát více místa než na PS5

Vyvráceno: Dying Light 2 má na Xboxu zabrat dvakrát více místa než na PS5

Smazaný uživatel

Smazaný uživatel

10
Platformy PlayStation PlayStation 4 Nintendo Switch Switch Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC Xbox Xbox One

Rovněž se odkládá vydání hry pro konzole Nintendo Switch.

Reklama

Aktualizováno ve 12:00

Autor Tweetu nakonec poukázal na to, že jiné zdroje mluví o tom, že hra Dying Light 2 má mít na Xboxu velikost okolo 34GB. Ty se nakonec ukázaly být pravdivé, tudíž původní zpráva o skoro dvojnásobné velikosti oproti PS5 verzi, je falešná.

Původní článek:

Vydání očekávaného pokračování hry Dying Light už nám pomalu klepe na dveře a o hře už toho spoustu víme. Nově se ovšem ukázalo, kolik si vlastně novinka od Techlandu ukrojí z vašeho disku. Podle úniku zveřejněného na Twitterovém účtu s názvem K-Med (The Backlog Chronicles), bude mít Dying Light 2 na PC velikost 60GB, na PlayStationu 5 zase 32.5GB a na Xboxu potom celých 72 GB. To je ze všech nejvíce, a zároveň více než dvojnásobek velikosti verze pro PlayStation 5.

Zatím není jisté, jestli budou nějaké rozdíly ve velikosti i u jednotlivých řad konzolí Xbox, tedy jakou velikost bude mít například verze Dying Light 2 pro Xbox Series X, a jakou pro Xbox One. Nicméně únik těchto informací podpořil i další Twitterový účet, a to PlayStation Game Size. Podle něj bude mít skutečně Dying Light 2 pro PlayStation 5 "pouze" 32GB, avšak v Evropě a Německu to bude ještě méně. Konkrétně si hráči na PS5 v Německu budou pro Dying Light 2 muset vymezit necelých 25GB, zatímco zbytek Evropy okolo 30GB.

Tento rozdíl mezi velikostí hry Dying Light 2 na konzolích Xbox a PlayStation je poměrně dramatický a pro majitele Xboxu není tou nejlepší zprávou. Zatím není tak úplně jasné, proč tomu tak je. Může se jednat o případ nekomprimovaných cutscén na jedné platformě, ale ne na druhé, nebo jen o prvky, které nejsou zkompilovány, což by mohla vyřešit pozdější aktualizace. Verze hry Dying Light 2 pro PS5 by také mohla využívat nástroje, které společnost Sony vytvořila pro vývojáře a které jim umožňují snížit objem úložného prostoru, který jejich hry zabírají. To jsou ovšem jen domněnky a pravý důvod tak výrazného rozdílu ve velikostech konzolových verzí je zatím nejasný.

Nejnovější zpráva ovšem neudělá příliš velkou radost těm, kteří si plánovali pokračování této zombie first person akce zahrát na Nintendu Switch. Verze pro Switch, která poběží přes Cloud, se podle nejnovějších zpráv odkládá z 4. února na blíže neupřesněné datum. Nicméně podle vyjádření Techlandu, si společnost klade za cíl dodat hru pro Nintendo Switch do šesti měsíců od původního data. Pro ostatní platformy, tedy Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 a PC, bude hra Dying Light 2 vycházet podle plánu, a to 4. února. Předobjednat si hru můžete přes internetový obchod Xzone.cz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama