Walmart zablokoval milióny botů snažících se koupit PS5
Novinka Walmart zablokoval milióny botů snažících se koupit PS5

Walmart zablokoval milióny botů snažících se koupit PS5

Ondřej Partl

Ondřej Partl

9
Platformy PlayStation PlayStation 5

Speciálně napsané programy pro rychlý nákup nepřestávají obchodníkům dělat vrásky.

Reklama

Nová konzole PlayStation 5 dorazila v první vlně tento listopad k prvním majitelům, kteří už povětšinou si užívají svého nového systému, přičemž další dodávky přijdou až později a počet kusů je stále velice omezen.

Tato situace, kdy se konzole stává velice nedostatkovým zbožím, posléze nahrává tzv. skalperům a překupníkům, jenž se z ní samozřejmě snaží co největším možným způsobem profitovat.

Touto problematikou jsme se ostatně už poměrně podrobně zabývali v samostatném článku, který si rozhodně doporučuji přečíst, jelikož s přetrvávajícím nedostatkem kusů tu s námi tento problém asi ještě nějakou chvíli zůstane.

Vrchní ředitel informační bezpečnosti obchodního řetězce Walmart - Jerry Geisler, aktuálně přišel s velice zajímavých číslem, které se tohoto problému týká.

Ten totiž oznámil, že krátce před jejich PlayStation 5 eventem, jenž se uskutečnil 25. listopadu, se jim povedlo zablokovat více jak 20 miliónů pokusů o nákup od tzv. botů (zlomek toho, s čím se potýkají), a to jen za prvních 30 minut od toho, kdy odstartovali jejich preventivní akci proti nim.

Walmart zablokoval milióny botů snažících se koupit PS5

Botové jsou speciálně napsané programy, které jsou schopny věc v obchodě zakoupit téměř okamžitě potom, co se dostane do online nabídky, díky čemuž je normální člověk nemá šanci předběhnout. Tito boti jsou tak častokrát využíváni právě překupníky, jelikož za jejich pomoci se jim může podařit vytvořit několik objednávek za velice krátký časový úsek.

Proti těmto botům a tedy i proti překupníkům se samozřejmě různé řetězce snaží bojovat, kdy třeba Walmart ještě navíc rušil všechny objednávky, které prošly a povedlo se u nich indentifikovat, že byly udělány za pomoci botu, avšak samozřejmě se nedá očekávat, že se podaří odchytit vše.

A ačkoliv je toto situace z pro nás daleké Ameriky, tak se problém překupníků týká téměř každého trhu, tedy i toho našeho, pročež zbývá doporučit snad jen to, abyste svou konzoli nezakupovali od neověřeného obchodníka či z druhé ruky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama