wanted-weapons-of-fate
Blogy čtenářů Recenze Wanted: Weapons of Fate

Wanted: Weapons of Fate

Art.eX

Art.eX

Minulý rok byl na velkofilmy velice chudý, ale jen jeden film se stal hitem číslo 1 loňského roku a to Wanted.Film hodně pomohlo obsazení filmových…

Reklama

Minulý rok byl na velkofilmy velice chudý, ale jen jeden film se stal hitem číslo 1 loňského roku a to Wanted.Film hodně pomohlo obsazení filmových hvězd Morgana Freemana a Angeliny Jolie. Ale hlavní roli nakonec obdržel James McAvoy, ztvárňující mladého hrdinu, který se z naprostého nováčka stane nejlepším zabijákem na světě.Dostane se do jakési kritické hry, konkrétně do Bratrstva, které vykonává vraždy na zakázku samotného osudu. Tedy aspoň to tvrdí a dlouhou dobu to tak vypadá. Nakonec se ale poukazuje, že vše je jinak a někdejší přátelé jsou těmi největšími padouchy, zatímco ten, koho měl Wesley Gibson, jak se hlavní hrdina ve filmu jmenuje, zabít, je jeho otec.

Wanted získal na filmovou hru netradiční volnost. Wanted: Weapons of Fate totiž není svázáno příběhem filmu, ale vypráví vlastní děj, vlastně navazuje na filmový konec a vymýšlí si v mezidobí mezi prvním a připravovaným druhým dílem. To je pro hráče-diváka velmi atraktivní.Navíc můžeme říct, že příběh se celkem povedl. Zásluhu také mají filmoví scénáristé, kteří se na hře podíleli.. Je pravdou, že pokud jste neviděli film, budete v herním příběhu docela bloudit. Proto doporučuji film zhlédnout a potom začít s hraním hry. Potom si hru užijete více.Děj navazuje opravdu dobře, přehledně a rozhodně dává smysl. Nepůsobí dojmem nastavované kaše nebo výmyslu z prstu. Představuje skupinu nových postav, které se rekrutují z nových spojenců Wesleyho, ale samozřejmě především z nepřátel. Dozvíte se, že na světě existuje celá řada Bratrstev, například francouzské či španělské. A také skutečnost, že vám jdou po krku kvůli vašemu původu. To celé souvisí s Wesleyho hledáním své vlastní matky. Příběh má co nabídnout a je jednou z motivací k hraní až do konce. Jen škoda, že není trochu lépe vyprávěn.Filmové hry jsou obvykle nedodělané, nedomyšlené a nudné. To však pro Wanted neplatí. Tahle hra si jde jasně za svým, na nic si nehraje a působí vcelku mohutným a dobře odladěným dojmem. Neznamená to však, že by Wanted bylo akcí zcela ukvapenou. Střílení je opravdu hodně, ovšem hlavní hrdina, nejlepší zabiják, není nesmrtelný a na vyšší obtížnosti nebudete hrát stylem bezhlavého promyšlení. Na každém kroku se nachází nějaký předmět, za nímž se hrdina může přikrčit či skovat a vykukovat , střílet cíleně i naslepo a samozřejmě přebíhat k překážkám, které jsou blíže nepříteli. To probíhá automaticky. Na obrazovce se při stisku kurzorové šipky objeví možnost přeběhnout. Pokud stisknete mezerník, stane se tak, už skluzem, kotoulem či přískokem. Působí to opravdu skvěle a hlavně to dobře funguje. Wanted je hra, která baví od začátku až do konce. Mimo promyšleného krycího systému za to vděčí také možnosti zpomalovat čas, která je odvedena dobře a dodává hře atmosférické grády.

A samozřejmě nesmí chybět hlavní tah filmového Wanted, tj. zakřivení dráhy letu kulky. Tím hra nabývá na akčnosti a povedenosti celých misí. Hra nabízí hodně zajímavé grafické možnosti, ale technika kterou byla dělaná není z nejnovějších, přesto se Vám bude líbit. Hudba taky nezní vůbec špatně a tak celkový dojem z hraní je vskutku uspokojivý. Největším problémem Wanted tak zůstává krátká herní doba, která jen o něco přesáhne pětihodinovou hranici.dnes už je to zcela běžné, ale doufáme, že se z toho nestane rutina. Pokud ale máte rádi a rychlé akce, ve kterých se ani na chvíli nebudete nudit, je Wanted opravdu dobrou volbou, obzvláště jste-li fandy filmu.

Wanted: Weapons of Fate

Verdikt

Přidejte pár stovek a kupte si lepší hru. Za tohle Vaše peníze nestojí.

Hodnocení

Co se nám líbí a nelíbí?

Střílení za roh
Krátká herní doba
Linearita
Reklama
Reklama

Uživatelský článek

Uživatelský článek se řídí pravidly webu. Obsah vytvořený nebo nahraný uživateli v žádném případě nevyjadřuje názor provozovatele. Za obsah stránek vytvořený nebo nahraný návštěvníky neneseme žádnou odpovědnost.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama