Warcraft III: Reforged je nejhůře hodnocenou hrou všech dob
Novinka Warcraft III: Reforged je nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Warcraft III: Reforged je nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Denis Růžička

Denis Růžička

48
Platformy Windows PC

Hráči původního dílu z roku 2002 nejsou vůbec spokojeni.

Reklama

V minulém týdnu po dlouhém vývoji a po několika odkladech spatřil světlo světa remaster třetího Warcraftu z roku 2002 nazvaný Warcraft III: Reforged. Díky veškerým ukázkám, cinematicům i trailerům a hlavně dojmům z bety bylo natěšení na remaster jedné z nejlepších her svého žánru maximální (i zde na Zingu). Měli jsme dostat vylepšené textury, nové grafické zpracování a lehce přepracovaný příběh, ale realita byla poněkud tvrdší.

Ve studiu Blizzard by se teď vývojáři měli vážně zamyslet a chytit za nos. Warcraft III: Reforged se po vydání rychle stal nejhůře hodnocenou hrou všech dob na serveru Metacritic: v tuhle chvíli má od několika tisíc hráčů průměrné hodnocení pouhých 0,5 bodů z 10. Od novinářů pak 64 %. Lidé převážně kritizují zpracování, které se zdaleka nepodobá tomu, jaké v trailerech představovali. Zároveň poukazují na nesplněné sliby jako jsou třeba čtyři hodiny vylepšených cutscén nebo zmodernizované uživatelské rozhraní. Je smutné, že ani jednu z těchto věcí ve hře nenajdeme. Tomu všemu nenapomáhá ani špatná optimalizace, bugy a glitche anebo absence klanů a statistik.

Warcraft III: Reforged je nejhůře hodnocenou hrou všech dob

Blizzard neudělal dobrý krok. Ačkoli chtěl potěšit milióny hráčů, na místo toho většinu zklamal. Jak se k situaci studio postaví, to se teprve uvidí. Dost lidí požaduje vrácení peněz, ale po spuštění hry na to nemají nárok. Nezbývá nic jiného než se obrátit na zákaznickou podporu s dotazem o navrácení peněz. Pokud vytrváte, je velká šance že peníze dostanete nakonec zpátky.

Na závěr přikládám ještě video, které srovnává dvě verze hry. Jedna z nich byla k vidění na Blizzconu v roce 2018 a ta druhá verze je finální z minulého týdne.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam Discord Discord
Reklama
Reklama